JO 202o Tokyo, gimnastică: Larisa Iordache, notă excelentă în calificările la bârnă! Sperietură teribilă la aterizare

JO 202o Tokyo, gimnastică: Larisa Iordache, notă excelentă în calificările la bârnă! Sperietură teribilă la aterizare

Larisa Iordache a fost notată cu 14.133, duminică, în calificările la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă s-a accidentat în zona gleznei stângi la aterizarea de pe aparat,.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 15.30 - Larisa a terminat pe poziţia a patra şi a obţinut caificarea în finală
 
Larisa Iordache a luat startul la JO de la Tokyo doar la acest aparat.
 
Cealaltă gimnastă din lotul României la JO, Maria Holbură, a ratat calificarea in toate finalele pe aparate, cât şi la individual compus, după ce a primit următoarele note: bârnă 12.700, sol 12.200, sărituri 13.166 şi paralele 11.100. Holbură a terminat pe locul 65 în clasamentul pentru finala la individual-compus, cu un total 49.166 puncte, locul 65. 

Exerciţiul româncei a unul aproape perfect, singura eroare venind la ieşirea de pe aparat. Aterizarea cu probleme i-a dat mari emoţii, gimnasta lovindu-se la gleznă, o zonă foarte sensibilă pentru ea, care era bandajată şi protejată după operaţiile suferite la tendonul ahilian. Gimnasta tricoloră a avut nevoied e îngrijiri medicale, dar a părut să-şi revină după câteva minute.

 
În ciuda aterizării defectuoase, Larisa a primit 14.133, notă cu care are mari şanse să se calfice în finala competiţiei, înaintea subdiviziunilor 4 şi 5 românca aflându-se pe poziţia a patra, după Guan Chenchen (14.933), Xijing Tang (14.333) şi Sunisa Lee (14.200). Ea va şti sigur dacă  prinde unul dintre cele opt locuri ale finalei după ce se vor încheia şi ultimele sesiuni de calificări, în jurul orei 15.00. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările