Halep o tamponează şi pe Muguruza, se califică pentru a treia oară în finală la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Angelo Carconi
FOTO EPA-EFE / Angelo Carconi

Jucătoarea născută în Constanţa nu s-a împiedicat de Garbine Muguruza (17 WTA) şi, după o victorie în trei seturi, a ajuns în ultimul act al competiţiei din capitala Italiei.

Cea mai bună jucătoare de tenis a României merge ceas la turneul de la Roma. Halep, care nu pierduse niciun set pe zgura italiană, a avut liber în primul tur, trecuse în minimum de seturi în turul secund şi în optimi, pentru ca în sferturi să beneficieze de abandonul Iuliei Putintseva. 

Deznodământul meciului cu Muguruza era însă greu de anticipat prin prisma întâlnirilor directe, Simona fiind condusă cu 4-2, dar cu românca victorioasă în precedentele două meciuri jucate pe zgură.

Partida a început sub ameninţarea norilor, primele schimburi de mingi făcându-se printre picături de ploaie. Chiar dacă SImona a spus în mai multe rânduri că preferă zgura uscată, condiţiile atmosferice nu au părut să o inluenţeze şi s-a distanţat repede, 5-1. Iberica a recuperat un break, dar nu i-a dat cu adevărat emoţii Simonei, care a închis setul cu un nou break, 6-3. 

Chiar dacă Muguruza a cerut time out medical şi a revenit de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă, setul secund a fost mult mai echilbrat .şi a mers în contul ibericei. S-a mers cu servicul până la 2-1, după care au urmat 4 break-uri consecutive. La 4-2 pentru Simona, au urmat 3 game-uri intense, cu un nivel foarte bun de joc, dar toate au ajuns în dreptul jucătoarei născute în Venezuela, 5-4. Muguruza a servit apoi perfect, a luat game-u la zero şi a egalat situaţia la seturi, 6-4.

Începutul setului decisiv a fost sub controlul absolut al SImonei. Românca s-a deplasat excelent în teren, a servit bine şi a reuşit nişte passing-uri descumpănitoare pentru adversara sa. Halep a avut 4-0 şi 2 mingi de 5-0 pe propriul serviciu, dar Muguruza a reuşit cumva să facă break-ul, a reintrat în meci şi s-a apropiat ameninţător, 5-4. Simona s-a concentrat mai bine în ultimul game, a beneficiat şi de două duble greşeli ale adversarei, şi a închis meciul după 2 ore şi 14  minute.

S-a jucat cu spectatori în tribune

În premieră de la revenirea în circuit, Simona Halep a avut parte de un meci cu oameni în tribune. Acest lucru a fost posibil deoarece organizatorii au decis ca la partidele din semifinale şi finală să fie primiţi câte 1.000 de spectatori.

În finala programată luni, de la ora 15.30, Simona va juca cu învingătoarea din cealaltă semifinală, Marketa Vondrousova - Karolina Pliskova. Halep nu a câştigat niciodată turneul de la Foro Itaiico, dar a jucat de două ori cu trofeul pe masă, în 2017 şi 2018, fiind învinsă de fiecare dată de Elina Svitolina.

Traseul Simonei Halep la Roma

Turul 1 - liber

turul 2 - Jasmine Paolini (99 WTA) 6-3, 6-4

Optimi -  Dayana Yastremska (29 WTA) 7-5, 6-4

Sferturi - Iuliei Putintseva (30 WTA) 6-2, 2-0 (abandon)

Semifinale - Garbine Muguruza (17 WTA) 6-3, 4-6, 6-4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite