Halep, în semifinale la Roma. Românca a petrecut pe teren doar 49 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Principală favorită la câştigarea turneului din capitala Italiei, Simona Halep (2 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în careul de aşi al competiţiei de categorie Premier.

Fostul număr 1 mondial a beneficat de abandonul Iuliei Putintseva (Kazahstan) din setul secund, în momentul în care scorul era 6-2, 2-0 pentru româncă. 

Spre deosebire de primele meciuri jucate la Foro Italico, Simona a început tare încă din game-ul inaugural al duelului cu Putintseva. Singurele probleme pentru jucătoarea din Constanţa au apărut în game-ul trei, când adversara a avut două mingi consecutive de break. După ce a trecut cu bine de acest moment, Halep a nu a mai privit înapoi şi a luat setul, 6-2, după doar 31 de minute. 

Jucătoarea din Kazahstan a acuzat dureri la spate şi a cerut un medical time-out în pauza dintre seturi, dar nu i-a ajutat cu nimic SImona a fost la fel de necruţătoare, a luat primele două game-uri, moment în care adversara sa a decis să abandoneze, la doar 49 de minute de la începutul meciului. 

În semifinale, Halep va evolua cu învingătoarea meciului dintre Victoria Azarenka (14 WTA) şi Garbine Muguruza (17 WTA).

UPDATE: Muguruza a învins-o în sferturile de finală pe belarusa Victoria Azarenka, numărul 14 mondial, scor 3-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 20 de minute.

Simona nu a pierdut încă niciun set la turneul de la Roma. Românca a avut bye în turul inaugural şi a câştigat în minimum de seturi meciurile din turul secund, 6-3, 6-4 cu Jasmine Paolini (99 WTA), şi din optimi, 7-5, 6-4 cu Dayana Yastremska (29 WTA).

Simona nu a câştigat niciodată turneul de la Foro Itaiico, dar a jucat de două ori finala, în 2017 şi 2018.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 80,000 euro şi cu 350 puncte WTA.

Citeşte şi

VIDEO Halep, nemulţumită de abandonul Iuliei Putintseva. Gestul de la finalul meciului a surprins pe toată lumea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite