Halep, ignorată: Preşedintele Federaţiei de Atletism nu o vede pe Simona portdrapelul României

Halep, ignorată: Preşedintele Federaţiei de Atletism nu o vede pe Simona portdrapelul României

De fiecare dată, atunci când se apropie o ediţie a Jocurilor Olimpice, subiectul privind cel care ar trebui să fie portdrapelul delegaţiei tricolore devine, treptat, unul controversat şi dezbătut în public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona Halep e, cu siguranţă, cea mai valoroasă sportivă a României la ora actuală, însă, din păcate, atât în 2016, cât şi acum, numele ei a fost implicat într-un subiect mai puţin plăcut.
 
Concret, în 2016, constănţeanca era în cărţi pentru a fi portdrapelul României la Rio de Janeiro. Imediat, propunerea a fost criticată, ce-i drept cu argumentul că „Simo“ n-are un istoric al participărilor la Jocurile Olimpice, de către gimnastul Marian Drăgulescu.
 
„Am tot respectul pentru Simona, dar onoarea revine celei care a câştigat cele mai multe medalii pentru România.
 
Îţi sugerez, Simona, să participi şi tu la Rio 2016 şi să vezi cât de greu se câştigă o medalie pentru România şi, cu siguranţă, vei aprecia mai mult sportivii care au câştigat mai multe medalii la olimpiada, mondiale şi europene.
 
Aşadar, Halep şi Neagu (n.r. - Cristina Neagu) mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenţii! Părerea mea...Scuze dacă am jignit pe cineva dar am impresia că doar două sportive are România, şi nu este aşa!!!“, a scris Drăgulescu pe Facebook la vremea respectivă.
 
Atunci, portdrapelul României a fost Cătălina Ponor, mai ales că Simona Halep nici n-a făcut deplasarea la Rio de Janeiro de teama virsului Zika.
 
Florea: „Alin e un băiat frumos şi înalt“
 
Acum, înainte de JO 2020, Halep şi-a exprimat, în mod clar, dorinţa de a fi portdrapelul României la Tokyo, iar Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a promis, verbal, că aşa va fi.
 
Doar că nu toată lumea e de acord cu această variantă. Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), are o altă propunere pe care a şi exprimat-o, în mod public.
 
„Eu l-aş alege pe Alin Firfirică. De ce nu? E un atlet valoros , un băiat înalt, frumos, bine făcut. Poate să poarte oricând drapelul României“, a spus Florea.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările