Fotbalist de legendă, ucis pentru o bicicletă. Maradona i-a scris pe tricou: „Ai fost mai bun decât mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„El Trinche“ Carlovich. Foto: Newell's Old Boys via Twitter.
„El Trinche“ Carlovich. Foto: Newell's Old Boys via Twitter.

O legendă a fotbalului argentinian, Tomas „El Trinche“ Carlovich a murit, vineri, la vârsta de 74 de ani. În noaptea de miercuri spre joi, fostul mijlocaş fusese victima unei tâlhării: un tânăr i-a furat bicicleta. Carlovich a fost grav rănit, după ce a fost lovit, prăbuşindu-se la pământ şi lovindu-se cu capul de asfalt, iar medicii nu au putut să-l salveze, fostul fotbalist petrecându-şi ultimele ore de viaţă în comă indusă.

Carlovich se afla în oraşul natal, Rosario. Un fost coleg al lui „El Trinche“, Juan Carlos „Tate“ Lescano, a oferit detalii despre incident: „Când am ajuns la el, era cu ochii deschişi, dar inconştient. A fost tot timpul inconştient până l-au dus la spital'“.

Idolul lui Maradona

Despre Carlovich s-a spus că ar fi putut fi mai mare decât Maradona şi concitadinul Messi. „El Trinche“ a refuzat însă să plece din Argentina, petrecându-şi întreaga carieră, din 1969 şi până în 1983, la cluburi din ligile naţionale: „Probabil că dacă aş fi plecat în Franţa, de unde am avut o ofertă, viaţa mea s-ar fi schimbat. Dar, pentru mine, să joc la Cordoba era ca şi cum aş fi jucat pentru Real Madrid. Ca să fiu sincer, tot ce mi-am dorit a fost să joc fotbal, dar era important pentru mine ;i să rămân aproape de casă, de comunitate, de familie şi prieteni“, declara Carlovich.

Diego Armando Maradona l-a numit idolul său, declarând în 1993, când semna cu Newell's Old Boys şi era întrebat ce va însemna pentru oraşul Rosario ca cel mai bun fotbalist al lumii să evolueze acolo: „cel mai bun jucător al lumii a jucat deja la Rosario, numele lui era Carlovich“.

Recent, Maradona şi „El Trinche“ se întâlniseră pentru prima dată, iar „El Pibe de Oro“ i-a oferit un tricou, cu mesajul: „Trinche, ai fost mai bun decât mine“. „Singurul lucru pe care am putut să i-l spun a fost: Diego, acum pot să las în urmă această lume împăcat, pentru că eşti cel mai mare pe care l-am văzut vreodată“, mărturisea Carlovich.

Trinche

Jose Pekerman, fost selecţioner al Argentinei şi al Columbiei, a avut şi el cuvinte superbe despre Tomas Carlovich: „Este cel mai mare mijlocaş pe care l-am văzut jucând vreodată“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite