Emma Răducanu vine la Cluj cu noul ei antrenor: BBC anunţă o altă colaborare temporară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Campioana de la US Open schimbă antrenorii ca pe şosete! A jucat la Wimbledon sub comanda lui Nigel Sears. Apoi, a câştigat trofeul la New York cu Andrew Richardson în staff, după care a dat-o în bară, la Indian Wells, sub îndrumarea lui Jeremy Bates.

Turneul şi antrenorul pentru Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani). Aceasta pare a fi strategia ciudată adoptată de noua vedetă a circuitului feminin. Şi, deocamdată, pare a fi o strategie proastă. Pentru că, după un US Open de vis, Emma a părăsit Indian Wells, după primul meci disputat, cel din turul II, pierdut categoric cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 27 de ani), după cum „Adevărul“ a scris aici.

Un prim efect al acestui eşec se vede, începând de astăzi, în clasamentul WTA: Emma Răducanu a pierdut două poziţii, ajungând pe locul 24 mondial. Iar după rateul dat în California, britanica de 18 ani a renunţat la Kremlin Cup, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Aşadar, teoretic, următorul turneu pentru Răducanu ar trebui să fie Transylvania Open, la Cluj (25-31 octombrie). Iar aici, Emma va veni, alături de noul ei antrenor. Potrivit BBC, campioana de la US Open va fi pregătită, în următoarea perioadă, de spaniolul Esteban Carril (foto, stânga). Acesta a lucrat, în trecut, cu o altă jucătoare importantă pentru Marea Britanie, Johanna Konta (30 de ani, 71 WTA). Sub comanda lui Carril, Konta a pornit din afara Top 100 şi a intrat în elita tenisului feminin, între primele zece jucătoare ale lumii!

Carril

Carril şi Konta au lucrat până în 2016, atunci când, în mod surprinzător, Johanna a renunţat la antrenorul spaniol, după ce jucase, în premieră, în semifinalele unui Grand Slam, la Wimbledon, şi câştigase primul ei titlu WTA din carieră, la Stanford.

După despărţirea de Konta, Carril a avut legături cu academiile susţinute de federaţia din Marea Britanie. De altfel, până de curând, a lucrat cu tânăra Katie Swan (22 de ani, 268 WTA).

Potrivit BBC, foarte probabil, colaborarea Emma Răducanu - Esteban Carril va fi, de asemenea, una temporară până când familia Răducanu va găsi antrenorul potrivit cu care Emma să abordeze sezonul 2022.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite