Drumul Simonei Halep spre zgura verde trece pe la Indian Wells şi Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep, acum pe locul 26 WTA, va fi însoţită în SUA, acolo unde are programate trei turnee – Indian Wells, Miami Open şi Charleston Open, ultimul pe zgură verde –, de un antrenor de la Academia Mouratoglou.

Există un singur turneu în circuitul WTA care se desfăşoară pe zgură verde, cel de la Charleston (WTA 500). „Înainte să mă las de tenis vreau neapărat să joc pe această suprafaţă”, declara Simona Halep anul trecut. Astfel că, tenismena s-a înscris în premieră la această competiţie care va avea loc între 4 şi 10 aprilie.

Zgura verde are în componenţă un „nisip” bazaltic care face suprafaţa de joc să fie mai rapidă şi mai tare decât zgura obişnuită, cea din „cărămidă”. „Este o suprafaţă cu proprietăţi între hard şi zgură. Ar putea fi văzută ca o suprafaţă de tranziţie”, spunea managerul concursului de la Charleston, turneu unde Irina Spîrlea, în 1998, pierdea finala în faţa Amandei Cotzer, cu 3-6, 4-6.

Halep va fi însă în SUA pentru mai bine de o lună, urmând să participe şi la două turnee WTA 1000, la Indian Wells (9-20 martie) şi la Miami Open (22 martie - 3 aprilie). Jucătoarea nu mai are antrenor de la începutul anului, dar va fi însoţită peste Ocean de un tehnician din cadrul Academiei Mouratoglou, acolo unde s-a pregătit în ultima săptămână. „Sunt bine, m-am antrenat bine şi asta contează. Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Este o chestie temporară. O să fie un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou la Indian Wells şi Miami cu mine, şi după aceea o să vedem”, a explicat Halep.

Echipă cu Tecău, în iunie

Simona Halep va disputa un meci demonstrativ pe 10 iunie, la Cluj-Napoca, în care va face echipă cu Horia Tecău, tensimenul care a disputat ultimul său meci oficial în Cupa Davis, în confruntarea cu Spania. România nu a putut trece de puternica selecţionată iberică, nu s-a calificat în faza finală a competiţiei, dar Tecău, în echipă cu Marius Copil, au învins la dublu (7-6, 6-4). „Această competiţie mi-a fost dragă de la prima experienţă. La Quito, când am intrat prima dată pe teren, a fost un meci dramatic, de cinci seturi, o victorie luptată, a fost ceva emoţionant şi m-am hrănit mult cu acea victorie. 19 ani mai târziu sunt aici, închei tot cu o victorie. Mă bucur că am terminat acest capitol în formula asta, cu băieţii lângă mine”, a spus Horia Tecău pentru Eurosport.

Horia Tecău şi Simona Halep

Cârstea s-a apropiat la 57 de puncte

Sorana Cîrstea a pierdut în semifinale la Lyon (în faţa Dayanei Yastremska) şi nu a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul mondial, dar s-a apropiat la 57 de puncte. Halep e pe 26, cu 1.832 de puncte, Cîrstea, pe 27, cu 1.775. Cîrstea va fi şi ea prezentă la turneele americane, la Indian Wells, pe tabloul principal găsindu-se şi Irina Begu, şi Gabriela Ruse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite