Dirijorii din culise: Cine sunt politicienii care s-au infiltrat în fotbalul românesc

Dirijorii din culise: Cine sunt politicienii care s-au infiltrat în fotbalul românesc

Degeaba face referire acum Răzvan Burleanu la susţinerea politică de care ar fi beneficiat Ionuţ Lupescu, la alegerile din 2018. Pentru că, nu o dată, s-a spus că el însuşi a ajuns în fruntea FRF, având un puternic „spate“ politic.

Primul care a abordat subiectul a fost Victor Piţurcă, în cadrul unei intervenţii la Telekom Sport, în 2016. 
 
„Şi federaţia a fost numită politic, ştie toată lumea! N-am nimic cu Răzvan Burleanu, dar nu putea să fie ales niciodată preşedintele FRF. N-are nimic în comun cu fotbalul! A fost impus... A păţit ce-a păţit Gică Popescu, cu o zi înainte de alegeri, atenţie mare! Ceea ce i s-a întâmplat lui Gică Popescu depăşeşte orice limită! Asta e realitatea, fotbalul nu mai e condus de oameni din fotbal“, a spus fostul selecţioner. 
 
Apoi, în august 2021, fostul deputat, Cristian Rizea, a oferit mai multe detalii despre aliaţii politici ai lui Răzvan Burleanu, într-o intervenţie la emisiunea „Culisele Statului Paralel“ a postului de televiziune Realitatea Plus. Rizea a declarat atunci că Gică Popescu ar fi fost arestat la ordinul fostului director SRI, George Maior, şi al actualului ministru al Apărării, Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta şi a lui Gabriel Oprea. Scopul ar fi fost introducerea în scena puterii a lui Răzvan Burleanu. 
 
„George Maior e un mare microbist, ca şi Vasile Dîncu. Gică Popescu a fost condamnat tot la ordinul lui George Maior şi al lui Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta şi a lui Gabi Oprea. Îmi pare rău de Gică Popescu, nu merita aşa ceva, e un simbol al României. Dar asta-i viaţa“, a spus Rizea.
Burleanu e ajutat şi de Dîncu. E ajutat şi de servicii. Burleanu e greu de dat jos. Ştie bine.
Dumitru Dragomir, la Realitatea Sportivă, în octombrie 2021
 
Iorgulescu s-a „antrenat“ cu nişte „grei“
 
Dacă despre susţinerea politică a lui Burleanu avem doar declaraţiile date de diverşi oameni, în ceea ce îl priveşte şeful LPF, Gino Iorgulescu (foto), dovezile, în acest sens, au fost adunate şi sub forma unor fotografii. Pentru că, în noaptea dinaintea alegerilor LPF din 2013, Iorgulescu s-a „antrenat“ cu nişte politicieni influenţi, la vremea respectivă. 
 
Concret, fostul internaţional i-a adunat pe preşedinţii de cluburi, adică pe votanţii de a doua zi, la o întâlnire la care au participat Liviu Dragnea, preşedinte executiv la PSD la vremea respectivă, plus Victor Ponta, premierul României atunci. Sunt şi poze de la întâlnirea respectivă, realizate de Costin Ştucan şi Cristian Scutariu, pentru prosport.ro. 
 
După acele discuţii, Iorgulescu a fost abordat de jurnalişti, la ieşire, şi chestionat despre şansele sale de a-l învinge pe Dumitru Dragomir. „Nu ştiu dacă voi câştiga, vedem…֧“, a spus fostul internaţional. A doua zi, s-a impus, fără emoţii, în faţa lui Mitică, scor 11-7.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările