Dieter Nisipeanu, despre scandalul de la Federaţia Română de Şah: Absolut jenant!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dieter Nisipeanu. FOTO Arhivă personală / facebook Liviu Dieter Nisipeanu
Liviu Dieter Nisipeanu. FOTO Arhivă personală / facebook Liviu Dieter Nisipeanu

Şahistul Liviu Dieter Nisipeanu s-a pronunţat şi el pe tema scandalului iscat la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Şah, după ce candidatura lui Vlad Ardeleanu a fost invalidată, considerând că este „absolut jenant” ceea ce se întâmplă.

 „Absolut jenant! Daca se mai intreba cineva de ce am schimbat federatia, cred ca totul e limpede acum. Ca sa fie cat se poate de clar, nu, nu ma voi intoarce pe lista Romaniei cat timp IS Dobronauteanu va fi la conducerea sahului Romanesc. Sunt foarte putine certitudini in viata, dar acest fapt este 100% sigur.”, a scris pe pagina sa de Facebook Nisipeanu. 

Născut pe 1 august 1976, la Braşov, Liviu-Dieter Nisipeanu este mare maestru la şah, iar din 2014 el reprezintă Germania, mama sa fiind săsoaică. Potrivit stiripersurse.ro, primul său antrenor, cel care l-a îndrumat de la vârsta de 7 ani, a fost maestrul internaţional Radovici Corvin, acelaşi antrenor care l-a descoperit şi "şlefuit" pe Florin Gheorghiu, primul mare maestru român. La vârsta de 17 ani a câştigat campionatul naţional de seniori.

Consacrarea internaţională a lui Liviu-Dieter Nisipeanu a venit în anul 1996, când a reuşit locul 2 la Campionatul European de Juniori.În anul 1999 a atins semifinalele Campionatului Mondial de Şah disputat în Las Vegas, învingându-i în drumul său pe principalii favoriţi ai turneului, Alexei Shirov şi Vasily Ivanchuk. A fost învins însă de viitorul campion mondial Alexander Khalifman.

În vara anului 2005, Liviu-Dieter Nisipeanu a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa şi din istoria şahului românesc, câştigarea medaliei de aur la Campionatul European de Şah (Varşovia). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite