Dan Petrescu, învingătorul veşnic bosumflat: Ce stă în spatele supărării sale permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

CFR Cluj are şase victorii la rând în Liga I şi, probabil, cel mai supărat antrenor aflat pe locul 1 într-un campionat de fotbal de pe această planetă!

Pentru că Dan Petrescu (54 de ani) a terminat sezonul regulat, acuzând „cea mai mare prostie din istoria fotbalului“, cu referire la înjumătăţirea punctelor, şi a vorbit tot despre acest lucru, după victoria de sâmbătă seară, cu Voluntari!

„Boateng (n.r. - mijlocaşul Bismark Boateng), dimineaţă, la antrenament, a venit să mă întrebe: «Coach, dar de ce ne iau punctele?». Îi zic: «Păi, nu ştiai?». El habar n-avea că aşa se face, când intrăm în play-off. Cică s-a uitat în clasament şi a văzut că avem 0-0 la golaveraj şi 38 de puncte, în loc de 76 (n.r. - înainte de prima etapă din play-off). M-a întrebat dacă e posibil aşa ceva. Şi eu i-am zis: «În secolul ăsta, orice e posibil». Vă daţi seama ce şoc a fost pentru el“, a bombănit inconfundabilul „Super Dan“. 

Dincolo de faptul că e ciudat ca un fotbalist de bază al CFR-ului, Boateng, cu 21 de meciuri în actuala ediţie a Ligii I, să nu ştie sistemul competiţional, surprinde şi faptul că, la Cluj, conducerea vede altfel lucrurile. Pentru că preşedintele Cristi Balaj, într-o intervenţie la Digi Sport, a avut o cu totul altă părere, când a fost întrebat despre înjumătăţirea punctelor.

„Bineînţeles că nu e nicio noutate. Echipele care sunt pe primul loc digeră greu, atunci când punctele se înjumătăţesc şi se micşorează diferenţa. În altă ordine de idei, pentru spectatori, pentru presă, e bine, pentru că devine palpitant campionatul. Numai în locul nostru să nu fiţi! Dar, într-adevăr, e mai frumos campionatul, când orice etapă poate da răsturnări de situaţii“, a recunoscut fostul arbitru.

„Petrescu are o isteţime extraordinară!“

E clar că discursul lui Dan Petrescu face parte din strategia sa de a-şi ţine echipa în priză. Tehnicianul CFR-ului a dovedit, nu o dată, că e şi un psiholog desăvârşit. De altfel, acum, după victoria cu Voluntari în care croatul Debeljuh (25 de ani) a marcat primul gol, Mihai Stoica a remarcat un detaliu crucial.

Concret, managerul de la FCSB a amintit de faptul că Petrescu a ştiut să treacă peste un conflict cu Debeljuh, exclus, la un moment dat, din lotul ardelenilor.

„Asta e fantastic la Petrescu, are o sinceritate dezarmantă. La un antrenor, consecvenţa te poate omorî, la un moment dat. Cea mai mare calitate a unui om, mai ales în fotbal, e să recunoşti că ai greşit. Dacă persişti în prostie, eşti terminat. La Petrescu nu există aşa ceva. Are o isteţime extraordinară, recunoaşte când greşeşte. Uite, cazul Debeljuh. L-a trimis la echipa a doua, a văzut că-i trebuie, l-a readus şi acum e golgheterul echipei. Dacă Petrescu era un om încăpăţânat, atunci îl lăsa la echipa a doua şi poate că nu mai avea distanţa de acum faţă de noi“, a spus Stoica, la Telekom Sport.

Avem 0% şanse la titlu sau 100% şanse. Dacă Dumnezeu vrea să câştigăm titlul, îl câştigăm. Dacă nu, nu.  Gigi Becali, după victoria CFR-ului din play-off  

Liga I, play-off, etapa I

Vineri

CS U Craiova - FC Argeş 3-0

Sâmbătă

CFR Cluj - Volunari 3-1

Astăzi

FCSB - Farul 21.00

Clasament

1. CFR Cluj 41 de puncte

2. FCSB 31p

3. CS U Craiova 30p

4. Farul 24p

5. Voluntari 24p

6. FC Argeş 24p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu caştigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite