Cu determinare orice e posibil: povestea românului de 48 de ani, cu familie, care e printre cei mai buni triatlonişti din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Ilie
Răzvan Ilie

De multe ori, oamenii susţin că nu pot face sport, întrucât n-au timp din cauza obligaţiilor familiale. Avem însă exemple concrete care demontează această teorie.

Pe 12 decembrie, Răzvan Ilie împlineşte 49 de ani. În România, la categoria lui de vârstă n-are concurenţă la competiţiile de triatlon pe distanţă olimpică, terminând mereu pe primul loc. La general, e de obicei în top 5.

„Prima bicicletă a mea a fost un Pegas, iar încălţămintea era de la Pionierul“, ne-a spus Răzvan Ilie. De la acele „ustensile antice“ de alergat şi pedalat pe care i le-au făcut cadou părinţii, sportivul de la SportGuru – BCR Racing Team a ajuns, după mulţi ani şi multă muncă, printre cei mai buni triatlonişti din România. A avut şi un moment de pauză din cauza unei accidentări urâte. A trebuit să meargă 6 luni cu cârje după ce a făcut simultan fractură de stres, ligamente încrucişate şi menisc. 

Răzvan nu e sportiv profesionist. Munceşte, are familie, şi doar în timpul rămas, se antrenează. „Ca să fii la un nivel ridicat trebuie să ai posibilitatea să petreci multe ore zilnic la antrenamente“, explică triatlonistul. Ore pe care el nu prea le are, dar asta nu-l opreşte să se pregătească pentru „top“.

Răzvan Ilie face sport din liceu. Sportivul SportGuru – BCR Racing Team a început să alerge încă înainte de Revoluţie, atunci când nimeni nu fugea pe nicăieri, când, aşa cum spune chiar el, „erai ca prostul, singur prin parc“! Dacă nu ieşea la fugă, se ducea la bazin, unde înota 40-50 de minute. Şi, în plus, mai şi „trăgea de fiare“, a făcut culturism mai bine de 25 de ani. S-a axat pe triatlon după ce a luat parte la un concurs la lacul Sfânta Ana. 

Anul acesta, a câştigat toate cursele din ţară la care a luat parte, la triatlon olimpic, la categoria lui de vârstă 45-50 de ani, fiind în top 10 şi la general. Şi a ieşit primul şi la finalul anului, în clasamentul circuitului Road Triathlon Series. A confirmat şi la Europenele de Triatlon pe distanţă medie (Walchsee Challenge, Austria – 1,9 km înot, 90 km ciclism şi 21,1 km alergare) că e printre cei mai buni triatlonişti români. Sportivul bucureştean a terminat competiţia pe locul 22 la categorie, fiind primul român din concurs, indiferent de vârstă.

Rezultate triatlon distanţă olimpică 2016

NoStress Mogoşoaia – locul I categorie (locul 3 general)

NoStress Callatis – locul I categorie (locul 2 general)

Triatlon fără Asfalt – locul I categorie (locul 3 general)

Triatlon Fără Asfalt munte – locul I categorie (locul 3 general)

Braşov Triatlon - locul I categorie (locul 6 general)

Triatlon Buftea – locul I categorie 

Triatlon Challenge Mamaia – locul I categorie

Locul 1 în clasamentul Road Triathlon Series

Alte rezultate triatlon & duatlon

Campionatul Naţional de Duatlon: locul I categorie.

Campionatul Naţional distanţă medie, Transfier: locul I categorie (locul 5 general).

Campionatul European de Triatlon distanţă medie: locul 22 categorie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite