Ceauşescu, un model de motivaţie: cum a trecut de la handbal la topul ciclismului din România la 39 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Ceauşescu
Adriana Ceauşescu

Sportul îţi oferă posibilitatea de a-ţi depăşi limitele şi de a atinge performanţe pe care, la un moment dat, nu le-ai considerat posibile. „Adevărul“ prezintă un astfel de exemplu.

Adriana Ceauşescu a fost vice-campioană naţională de handbal, pe când juca la CS Slobozia, acum devenind una din cele mai bune cicliste din România, atât de „asfalt“, cât şi de MTB.

Adriana Ceauşescu a făcut 12 ani de handbal. A început la 8 ani şi a terminat la 20, evoluând numai la CS Slobozia. O echipă valoroasă, cu care sportiva SportGuru – BCR Racing Team a ieşit vice-campioană naţională la juniori (18 ani), în 1995, după finala cu Rapid Bucureşti. A lăsat sportul pentru şcoală, dar n-a pierdut spiritul combativ. A revenit în competiţii în 2014, de data asta pe bicicletă nu pe „semicerc“.

„Ambele au farmecul lor. Şi nu vorbim despre o diferenţă între un sport de echipă şi unul individual, pentru că şi ciclismul e tot unul de echipă“, ne-a spus Adriana. La handbal a fost centru, conducător de joc, foarte rar extremă, când jocul o cerea. „Vreau să fiu un exemplu, un model de motivaţie pentru tinerele care se apucă de ciclism“, a conchis sportiva de 39 de ani.

Adriana care e şi organizatoarea unei curse destinată exclusiv femeilor, Road Grand Pink, apare mereu pe podiumurile concursurilor de bicicletă, ultimul fiind un loc întâi, în ştafetă cu colega ei Ana-Maria Estera, la „4 Pedale“. Aceeaşi competiţie la care debuta pe două roţi acum 2 ani. „Am avut o bicicletă de 20 de kilograme, a fost un eşec total“, îşi aduce aminte râzând Adriana.

Adriana Ceauşescu nu e singura „handbalistă“ din echipa de alergători şi ciclişti SportGuru – BCR Racing Team. Şi Iuliana Stroescu, alergătoare montană, ultramaratonistă, a făcut acest sport, la LPS Oneşti, timp de 10 de ani. Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni ciclişti din România, a făcut şi el pentru o perioadă handbal, la Dinamo Bucureşti.

Rezultate Adriana Ceauşescu, 2016 (selecţie)

Locul I, Cupa Otopeni Mircea Romaşcanu
Locul I, Sălaj Velo Tur
Locul II, Campionatul Naţional de Duatlon
Locul II, Prima Evadare
Locul II, Turnirul Nobililor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite