Creativitatea îi face remarcaţi pe români în timpul pandemiei

Creativitatea îi face remarcaţi pe români în timpul pandemiei

În România, puţine sporturi şi-au permis luxul de a trece la competiţii online în timpul pandemiei de coronavirus. Baschetul 3x3 a făcut-o, datorită unei echipe care a ajuns, din nou, în prim-planul unei federaţii importante la nivel mondial.

Joi, portalul FIBA, forul guvernator al baschetului mondial - în varianta clasică 5x5 sau în cea 3x3, le-a dedicat românilor de la Sport Arena Streetball un articol amplu. Gaşca de băieţi care a început în 2005, pe terenurile din Politehnică, o muncă titanică de a dezvolta o disciplină nouă, punând pilonii decisivi în ceea ce înseamnă infrastructură şi logistică, a avut un rol recunoscut în locul obţinut de baschetul 3x3 la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, aşa cum chiar FIBA punctează.
 
Oficial, nicio competiţie FIBA 3x3 nu va alea loc până în luna august a acestui an. Aşa că, aceeaşi echipă care organiza turneul eveniment de prezentare a 3x3-ului în faţa comisiei CIO în vederea acordării statutului de disciplină olimpică a pus acum bazele unui nou tip de competiţie, pe console, în care întrecerea are loc în mediul virtual.
 
Weekendul acesta a programat al doilea turneu de baschet 3x3 online. Iar românii de la Sport Arena Streetball au intrat într-o a treia etapă a proiectului lor, după faza pionieratului în 3x3 şi cea a consacrării ca promotor al acestui sport la nivel global: dezvoltarea specifică pentru competiţiile online.
 
Primul turneu a reunit 24 de jucători, din 11 oraşe ale României. Raul Jurchescu, un tânăr de 16 ani din Timişoara, s-a impus, devenind primul câştigător al unui turneu de baschet 3x3 online organizat de către Sport Arena Streetball.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: