CM 2014. Van Gaal critică dur arbitrajele de la Cupa Mondială: „E ridicol!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Louis van Gaal se va ocupa de Manchester United după încheierea Cupei Mondiale
Louis van Gaal se va ocupa de Manchester United după încheierea Cupei Mondiale

Selecţionerul olandez Louis Van Gaal consideră că arbitrii delegaţi de FIFA la meciurile Olandei de la Cupa Mondială au greşit în repetate rânduri, nejustificat, în defavoarea echipei sale, situaţie care l-a scos din sărite pe tehnician.

Louis van Gaal este cunoscut în lumea fotbalului drept un tehnician liniştit, care nu comentează prestaţiile arbitrilor. Însă, deciziile FIFA în privinţa delegărilor "fluieraşilor" la meciurile Cupei Mondiale l-au enervat la culme pe selecţionerul Olandei. 

CM 2014 Olanda - Australia 3-2! "Portocala Mecanică" a revenit de la 1-2

Acesta este profund nemulţumit din cauză că arbitrii meciurilor jucate de "portocala mecanică" au greşit flagrant în defavoarea echipei sale.

"Nu pot spune nimic despre acest arbitru (n.r. Bakary Gassama din Gambia, care debutează la Cupa Mondială la meciul Olanda-Chile), nu l-am văzut niciodată. Bănuiesc că FIFA selecţionează numai arbitri buni. Dar am văzut că au fost acordate două penaltyuri împotriva noastră, nejustificate, cu Spania şi Australia. De două ori s-a dat penalty şi de două ori echipa mea a reuşit să revină, nici o altă ţară nu a reuşit asta", a declarat Van Gaal, citat de Mediafax.

Selecţionerul olandez critică şi faptul că ultimele meciuri din grupe nu se vor desfăşura la aceeaşi oră, situaţie în care unele echipe, deja calificate în optimi, ar putea să nu-şi acopere corect şansele cu scopul de a întâlni adversari mai accesibili în faza următoare. Este şi cazul Braziliei, care joacă al treilea meci din grupă, cu Camerun, cu două ore înainte de partida Olanda-Chile. "Este ridicol. FIFA la fiecare meci face publicitate la fair-play, dar aici nu se pune. Ne vom concentra pe victoria cu Chile şi sper că Brazilia va acţiona în mod sportiv".

Echipele din grupa A se vor împerechea cu echipele din grupa B în faza optimilor. Astfel, locul 1 din grupa A va juca cu locul 2 din grupa B în optimi.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite