Un indian s-a înecat în râul Prut în timp ce încerca să ajungă ilegal în România

0
Publicat:

Cetățeanul indian în vârstă de 42 de ani s-a înecat în timp ce încerca, împreună cu un amic, să treacă ilegal frontiera moldo-română, tragedia având loc în data de 13 mai în apropiere de satul Lopatnic, raionul Briceni din nordul Rep. Moldova, potrivit polițiștilor moldoveni de frontieră.

Un indian s-a înecat în timp ce încerca să ajungă ilegal în România. FOTO: Arhivă
Un indian s-a înecat în timp ce încerca să ajungă ilegal în România. FOTO: Arhivă

,,Într-un incident tragic, doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei a fost găsit fără suflare. Evenimentul a avut loc ieri, 13 mai 2024, în cadrul unei misiuni de control și supraveghere a zonei de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic”, informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Amicul victimei a plecat de la fața locului fără ca să ceară ajutor

Reprezentanții IGPF au aflat despre nenorocire după ce l-au observat pe amicul victimei care avea un comportament straniu, mergând grăbit, indicii care au dat de bănuit, iar indianul în vârstă de 44 ani a fost încătușat și audiat.

,,În discuții, acesta a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul  s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră. Fiind inițiate verificări suplimentare, utilizând ambarcațiunea de serviciu, la aproape trei metri de malul Prutului, patrula a descoperit o scurtă neagră, un rucsac și trupul fără viață al celui dispărut”, mai anunță responsabilii IGPF.

Circumstanțele acestui caz sunt investigate acum de structurile de drept din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite