Cine este Mădălina Amăistroaie, sportiva calificată la Jocurile Olimpice la doar 18 ani

Cine este Mădălina Amăistroaie, sportiva calificată la Jocurile Olimpice la doar 18 ani

Mădălina Amăistroaie este considerată viitoarea campioană a tirului cu arcul. FOTO: Guliver/ Gettyimages

Are 18 ani şi deja a scris o pagină de istorie în sportul românesc. Mădălina Amăistroaie a devenit prima româncă practicantă a tirului cu arcul care va participa la Jocurile Olimpice de când s-au introdus calificările, adică din ultimele trei decenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legitimată la CSS Rădăuţi, clubul din oraşul său natal, acolo unde a început tirul cu arcul în 2014, pe când avea doar 11 ani, Mădălina a reuşit să câştige concursul de calificare pentru Jocurile Olimpice, care a avut loc la Paris. Alături de ea, au mai obţinut biletele pentru Tokyo reprezentantele Greciei, Poloniei, Cehiei şi Mongoliei.
 
Pentru cei care sunt familiarizaţi cu lumea acestui sport, calificarea Mădălinei nu este o surpriză majoră, pentru că ea tot anul a fost una dintre protagonistele întrecerilor internaţionale. Nu mai departe de luna aprilie, ea a terminat pe locul 4 în concursul de Cupă Mondială din Guatemala, aceasta fiind cea mai bună clasare a unui sportiv din România la o astfel de întrecere. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările