CFR începe, diseară, aventura în grupele Ligii Europa: Ce l-a scos din sărite pe Dan Petrescu înaintea marelui meci cu Lazio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu

Singura echipa din România care a reuşit să treacă de tururile preliminare, CFR Cluj revine după şapte ani în grupele unei competiţii europene. Diseară (ora 19.55, Digi Sport, Telekom Sport, LookPlus), în Gruia soseşte Lazio Roma!

Echipa lui Dan Petrescu a fost nevoită să elimine trei echipe în drumul spre play-off-ul Ligii Campionilor, acolo unde a pierdut dubla cu Slavia Praga şi a fost treimisă în cea de a doua întrecere valorică continentală. La tragerea la sorţi însă, norocul nu a fost deloc de partea clujenilor, formaţia din Gruia fiind distribuită în una dintre cele mai grele grupe posibile, cu Lazio, Celtic şi Rennes.  

Trupa lui Dan Petrescu, suspendat în campionat, dar cu drept de a sta pe banca tehnică în Europa, a făcut spectacol în precedentele două jocuri de pe teren propriu, victorii la scor cu FC Botoşani, 4-1, şi cu FC Voluntari, 5-0, între ele insinuându-se eşecul cu cântec de la Giurgiu, 2-3. Cu aceste rezultate, CFR a rămas pe primul loc în Liga 1 şi are un avans de 2 puncte faţă principalele urmăritoare, Viitorul şi Gaz Metan Mediaş.

La conferinţa de presă susţinută miercuri seara, Petrescu a vorbit despre indisponibilităţile cu care se confruntă: "Îmi pare rău că avem puţini jucători pe listă, doar 19. Culio face parte din lot, dar sunt probleme. Traore e şi el în lot. Pereira s-a accidentat şi el, Rondon şi el e accidentat, nu face parte din lot. Meciurile dese s-au resimţit",  a spus antrenorul. Întrebat dacă va face echipa pentru întâlnirea cu Lazio tinând cont de derby-ul cu FCSB, programat în acest sfârşit de săptămână, Petrescu a fost categoric “Strategia e clară, mereu mă gândesc la următorul meci, iar cu Lazio avem următorul meci", a declarat "Bursucul" în cadrul conferinţe de presă.

Antrenorul nu a omis să certe Federaţia Română de Fotbal pentru faptul că nu a fost de acord cu amânarea meciului cu FC Botoşani din şaisprezecimile Cupei României, de miecuri, 25 septembrie „Astea sunt ajutoarele pe care le primesc echipele din România. Cele din Serbia, Kazahstan sau Olanda au primit tot ce au cerut, de fiecare dată. Noi până acum nu am primit nimic. Ne vedem de treabă, urmează 6 meciuri în 20 de zile şi o să încercăm să câştigăm cât mai multe. Consider totuşi că meritam mai mult respect!"

De partea cealaltă, Lazio trece printr-un moment mai puţin propice, oaspeţii clujenilor având doar 4 puncte după primele trei etape jucate în Italia. Singurul român din lotul celor de la Lazio, Radu Ştefan, este anunţat titular.

Pentru italieni va fi cea dea a treia prezeţă consecutivă în grupele Ligii Europa. Cea mai bună performanţă din aceast interval a reuşit-o în urmă cu doua sezoane, când Lazio a fost eliminată în faza sferturilor de finală, după ce în 16-imi trecuse de FCSB. Anul trecut, italienii au trecut de faza grupelor şi au fost imediat eliminaţi de Sevilla, cu 3-0 la general.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite