Cel mai spectaculos maraton caritabil din România, DHL Carpathian Marathon, revine cu forţe proaspete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marathon

DHL Carpathian Marathon powered by MPG revine în forţă şi îi invită pe toţi alergătorii să se încarce cu energie şi să susţină în acelaşi timp, încă o dată, cauza unică a sportivilor români paralimpici.

Un eveniment de alergare cu tradiţie în România şi printre primele maratoane montane organizate la noi în ţară, DHL Carpathian Marathon anunţă startul înscrierilor pentru cea de-a 11-a ediţie, care va avea loc pe 18 iunie 2022, în aceeaşi locaţie spectaculoasă, Race Village-ul de la Cheile Grădiştei Fundata. 

Invitaţia de participare e adresată tuturor pasionaţilor de alergare, profesionişti sau amatori, dar şi copiiilor dornici să se bucure de distracţie şi de atmosfera motivantă a unei competiţii.

Sub îndemnul Împreună depăşim bariere, maratonul revine după o nedorită pauză impusă de pandemie. Impactul acestui eveniment este cu atât mai mare cu cât bucuria de a alerga pe traseele montane spectaculoase va fi dublată de satisfacţia de a lupta pentru visurile sportivilor paralimpici dornici de performanţă. După mai multe ediţii SOLD OUT şi o ediţie aniversară de succes în 2019, DHL Carpathian continuă tradiţia şi sprijină şi în 2022 Comitetul Naţional Paralimpic, către care vor fi direcţionaţi banii strânşi din taxele de participare. 

„Este un moment emoţionant să putem spune din nou START unui eveniment remarcabil şi atât de aşteptat de comuntăţile de alergători, DHL Carpathian Marathon. Ne bucurăm că putem organiza alături de partenerii noştri cea de a  11-a ediţie a acestei competiţii şi să aducem împreună mii de alergători diferiţi, uniţi de dragostea pentru sport şi natură, dar şi de dorinţa de a depăşi bariere. Rămânem în continuare alături de  sportivii români paralimpici, pe care îi susţinem pentru că merită din plin să beneficieze de condiţii optime de pregătire pentru a performanţă sportivă. Pe 18 iunie depăşim bariere împreună şi oferim bucurie celor mai ambiţioşi dintre campioni“, a declarat Agnieszka Blaś, Managing Director DHL România.

„Pentru noi cântăreşte enorm susţinerea pe care o primim din partea unui eveniment de anvergura DHL Carpathian Marathon powered by MPG, iar continuarea parteneriatului nostru este o veste care ne impresionează şi ne bucură mai mult decât pot spune. Puţină lume conştientizează câtă muncă şi câte sacrificii se află în spatele rezultatelor obţinute de sportivii paralimpici şi nevoia lor de sprijin financiar pentru a se putea antrena şi a putea performa la cel mai înalt nivel. La Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 am venit acasă cu două medalii, una de argint şi una de bronz, iar anul acesta avem doi sportivi calificaţi la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, unde vom reprezenta România la două discipline, schi alpin şi snowboard. Bucuria mea este de nedescris de fiecare dată când sportivii noştri şi performanţele lor sunt apreciate la justa valoare“, spune Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic.

Marathon

Cei care se vor înscrie la ediţia cu nr. 11 până pe 10 martie vor profita de taxa early bird!

DHL Carpathian Marathon powered by MPG este o competiţie îndrăgită de mii de alergători din România, care fac echipă şi spun PREZENT la fiecare ediţie pentru a se bucura de alergare, pentru a-şi depăşi propriile recorduri sau, pur şi simplu, pentru a contribui la cauza sportivilor români paralimpici. Indiferent de motivul tău, înscrie-te din timp şi beneficiază de preţul early bird, de numai 110 lei până pe 10 martie!

Cei care doresc să participe individual sau la proba de ştafetă, sunt invitaţi să acceseze site-ul oficial: www.maratondhl.ro. 

Probele pregătite pentru alergători sunt: 

*Maraton (42km, 2000 m diferenţă de nivel); 

*Semimaraton (21km, 1000 m diferenţă de nivel);

*Ştafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferenţă de nivel pentru fiecare tură de 7 km);

*Crosul Copiilor (pe distanţe de 250 m, 500 m sau de 1 km, în funcţie de vârstă). 

DHL Carpathian Marathon powered by MPG continuă şi în 2022 să susţină mişcarea şi sportul în rândul copiilor şi adolescenţilor, de aceea le oferă acestora oportunitatea să se înscrie gratuit la competiţie! Astfel, participanţii sub 18 ani pot opta pentru proba de Semimaraton, Ştafetă sau Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este de 14 ani pentru Ştafetă şi 16 ani pentru Semimaraton. Crosul Copiilor e dedicat participanţilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 13 ani. 

Ediţia 2022 a DHL Carpathian Marathon este organizată în parteneriat cu MPG România, lider de piaţă pe segmentul proiectelor sportive adresate participanţilor amatori, cu o experienţă semnificativă care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.

Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro şi în Social Media, pe pagina Facebook DHL Maraton.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite