Bölöni, doctor şi în fotbal: De ce a fost inspirat când a refuzat postul de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni

Medic stomatolog, înainte de a alege calea fotbalului, doctorul a pus „diagnosticul“ corect: la ce echipă are România şi la cum arată contractul selecţionerului cu federaţia, acesta poate deveni şomer încă din luna iunie.

Edward Iordănescu a fost prezentat ca selecţioner al României, la data de 25 ianuarie şi, realist vorbind, poate să-şi pregătească bagajele de plecare, de la mijlocul lunii iunie!

Pentru că în contractul său cu federaţia lucrurile sunt clare: obiectivul principal e calificarea la Euro 2024, însă până atunci există un obiectiv intermediar. Vorbim despre cel care ar trebui să fie îndeplinit, în acest an, în Liga Naţiunilor. Aici, într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia şi Finlanda, România trebuie să se claseze pe unul din primele două locuri, astfel încât selecţionerul să-şi păstreze funcţia, fără emoţii. 

Dacă însă România ratează acest obiectiv, atunci Edward Iordănescu e la mâna FRF. Pentru că i se poate rezilia contractul, fără nicio despăgubire! Şi cum patru din cele şase meciuri din Liga Naţiunilor se vor juca în luna iunie, în cazul unor rezultate slabe, selecţionerul riscă să plece de la naţională, cu coada între picioare şi cu cota făcută ţăndări, încă de atunci! E exact motivul pentru care Ladislau Bölöni (69 de ani) a refuzat oferta FRF, la începutul anului.

„România are potenţialul de a fi prima, dar putea şi să nu reuşească şi să termine ultima (n.r. - în Liga Naţiunilor). Contractul spunea că, dacă nu câştig, aş fi putut fi demis, fără să primesc vreo despăgubire. Scuzaţi-mă, dar nu accept. Cam ştiu posibilităţile acestei echipe. Şi afirm că echipa naţională a României poate să facă un meci deosebit de bun, pentru ca, imediat, să clacheze“, a afirmat Bölöni, în luna ianuarie, înainte de a părăsi România, după negocierile eşuate cu FRF.

4 antrenori au refuzat postul de selecţioner, înainte ca Edward Iordănescu să zică da: Gheorghe Hagi (Farul), Răzvan Lucescu (PAOK Salonic), Dan Petrescu (CFR Cluj) şi Ladislau Bölöni (liber de contract).

Gata cu amicalele: urmează Liga Naţiunilor

*4 iunie: Muntenegru – România

*7 iunie: Bosnia – România

*11 iunie: România – Finlanda

*14 iunie: România – Muntenegru 

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite