Belgia permite deja accesul suporterilor pe stadioane, România aşteaptă finala Supercupei Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe 5 mai 2020 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, susţine că nu există o dată certă privind revenirea fanilor în tribune, dar că o decizie va fi luată după Supercupa Europei din 24 septembrie.

Întrebat despre variantadeschiderii porţilor stadioanelor pentru suporteri, ministrul Ionuţ Stroe a spus că se lucrează la acest scenariu.

"Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion. Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore", a afirmat ministrul Ionuţ Stroe, citat de news.ro

Şeful sportului din România a mai precizat că aşteaptă Supercupa Europei la fotbal, care va avea loc pe 24 septembrie, la Budapesta cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri, meci care va fi un experiment în perspectiva readucerii fanilor pe stadioane. "UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu"

Begia nu a mai aşteptat Supercupa Europei

Dacă atorităţile autohtone nu sunt în stare să ia singure o decizie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre alte ţări europene. După ce în ultimele două săptămâni, cluburile şi autorităţile locale au lucrat pentru a pune în practică prevederile protocolului sanitar valabil la nivel naţional, începând din acest weekend, stadioanele de fotbal din Belgia şi-au deschis  porţile pentru public, 

Protocolul prevede, printre altele, cerinţa ca fiecare club să îşi adapteze numărul de spectatori pentru ca stadioanele să fie ocupate la cel mult o treime din capacitatea normală, în timp ce suporterii vor fi obligaţi să poarte măşti.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite