Begu, eşec dureros în semifinale la Roland Garros, ratează şansa unei perfomanţe istorice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
begu

Calificate pentru prima dată în carieră într-o semifinală a probei de dublu la Roland Garros, Begu şi partenera sa, Nadia Podoroska (24 de ani, 132 WTA la dublu), au fost învinse în minimum de seturi de perechea Mattek-Sands / Swiatek.

Dacă Irina mai avea în palmares un penultim act în proba de dublu în cadrul unui turneu de Grand Slam, la Australian Open 2018, pentru colega sa performanţa de la Paris a venit la chiar prima sa participare pe un tabloul principal al unei competiţii majore.

Din păcate, vineri seara, cele două jucătoare nu au putut face faţă perechii Mattek-Sands (16 WTA la dublu) / Swiatek (59 WTA la dublu), ultima fiind câştigătoarea de anul trecut în proba de simplu la French Open, şi au ratat şansa de a juca cu trofeul pe masă.  

Begu şi Podoroska au pornit cu stângul semifinala şi au pierdut aproape fără luptă primele două game-uri (doar două puncte câştigate). Cuplul româno-argentian a reuşit imediat rebreak-ul şi a egalat la 2, după care s-a mers cu servicul până la 4-3. A urmat un nou break pentru Mattek-Sands / Swiatek, cosolidat fără probleme, şi setul a intrat în contul adversarelor, după 36 de minute de la primul serviciu.

Setul secund a fost mult mai echilibrat. În prima jumătate a sa, chiar dacă au existat multiple şanse de break (câte patru de fiecare parte), ambele echipe au profitat de avantajul propriului serviciu şi s-a ajuns la 3-3. A fost momentul în care Mattek-Sands / Swiatek au reuşit să puncteze pe serviciul adversarelor, sufieciet  pentru a pune mână şi pe acest set, încheiat cu 6-4, după alte 59 de minute. 

   

Ultima dată când o sportivă din România a câştigat în proba de dublu de la Roland Garros a fost în urmă cu 43 de ani, în 1978, când Virginia Ruzici a triumfat într-o echipă cu Mima Jaušovec. 

În ciuda eşecului, Begu şi Podoroska vor încasa pentru parcursul din acest an de la Roland Garros un cec generos, în valoare de 84.749 de euro. 

În finala competiţiei, duminică (ora 12.30), Mattek-Sands/Swiatke vor juca împotriva perechii Krejcikova / Siniakova, învingătoare în cealaltă semifnală în faţa echipei Linette / Pera, scor 6-1, 6-2. 

144.074 de euro va primi perechea care pierde finala probei de dublu, la French Open 2021.

244.295 de euro e suma pe care o vor împărţi cele două jucătoare care vor câştiga French Open 2021, la dublu.

French Open 2021, dublu feminin, semifinale

Linette / Pera - Krejcikova / Siniakova 1-6, 2-6

Begu / Podoroska - Mattek-Sands / Swiatek 3-6, 4-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite