Parisul vibrează: Nadal - Djokovici, diseară, la episodul 58! De ce sârbul are o „misiune imposibilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadal

Semifinală de vis, vineri, la French Open 2021: liderul mondial îl înfruntă pe „regele zgurii“. „Să-l învingi pe Rafa, la Roland Garros, e cea mai mare provocare din tenisul mondial“, a spus Nole, în avancronica partidei. Iar cifrele îi dau dreptate!

Nici că nu se putea un duel mai atractiv, în semifinalele probei masculine! Care, ca să fim sinceri, îl şi „eclipsează“ pe celălalt meci, cel în care se vor înfrunta Zverev (6 ATP) şi Tsitsipas (5 ATP). 

Pentru că toată lumea va urmări această semifinală cu gândul la cea de a doua! Cea în care pe teren vor fi doi jucători cu 38 de titluri de Grand Slam:

*Rafael Nadal (35 de ani) = 20 de trofee majore

*Novak Djokovici (34 de ani) = 18 trofee majore 

Cei doi se vor afla la meciul direct cu numărul 58. Bilanţul de până acum? Unul pe muchie de cuţit: 29 de victorii pentru Djokovici, 28 de victorii pentru Nadal.

Chiar dacă are un meci câştigat în plus şi ocupă şi fotoliul de lider mondial, Nole porneşte, în mod clar, cu a doua şansă în semifinala de astăzi. Explicaţia e oferită de o altă statistică. Una incredibilă: în toată cariera sa, Nadal a pierdut doar două meciuri la Roland Garros! 

105 victorii, 2 înfrângeri şi 13 titluri câştigate e bilanţul lui Rafael Nadal la French Open.  

Nadal, mai multe victorii în turneele de Grand Slam

Cine sunt însă cei doi jucători care l-au învins pe Rafael Nadal, la Paris? Primul a fost Robin Soderling, în 2009. Celălalt a fost Novak Djokovici, în 2015. Atunci, Nole s-a impus în sferturi: 7-5, 6-3, 6-1. La ediţia următoare, în 2016, Nadal s-a retras în turul III din cauza unei accidentări. Apoi, începând din 2017, Rafa a câştigat de fiecare dată French Open, ajungând la patru titluri luate succesiv, în acest moment!

Iar în turneele de Grand Slam, Nadal are un bilanţ net superior adversarului său de astăzi: 10-6! La acest bilanţ au contribuit din plin rezultatele înregistrate la Roland Garros. Aici, spaniolul de 35 de ani are 7-1 la meciurile directe cu Djokovici. Ultima întâlnire directă, la Paris, a fost chiar anul trecut, în finală: 6-0, 6-2, 7-5 pentru Nadal.

French Open 2021, semifinale, vineri

*Zverev (6 ATP) - Tsitsipas (5 ATP)

Ora 15.50 (Eurosport)

*Djokovici (1 ATP) - Nadal (3 ATP)

Nu mai devreme de ora 18.30 (Eurosport)

Finala turneului de la Roland Garros, la masculin, se va disputa, duminică, de la ora 16.00 (Eurosport).

19 victorii şi 7 înfrângeri are Nadal, în meciurile cu Djokovici de pe zgură.   5 ani au trecut de la ultima victorie a lui Djokovici în faţa lui Nadal, pe zgură. Se întâmpla în 2016, în sferturile de la Roma: 7-5, 7-6.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite