Barty, jignită de Ţiriac: Declaraţie oribilă după primul Grand Slam al australiencei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

În 2019, Ashleigh Barty câştiga primul ei titlu major din carieră, la French Open. Din păcate, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT) a comentat această performanţă printr-un discurs foarte urât.

Ashleigh Barty s-a lăsat de sportul de performanţă, la doar 25 de ani, iar printre cei care au fost emoţionaţi de această decizie s-a numărat şi Simona Halep, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Dacă „Simo“ e printre prietenele liderului WTA, în schimb, cu siguranţă, Barty are o părere proastă despre un alt român, Ion Ţiriac. Asta deoarece, fostul jucător de tenis, în loc să aprecieze, în mod elegant, primul titlu de Grand Slam câştigat de Barty, a avut un discurs revoltător, după performanţa australiencei. În dialog cu gsp.ro, Ţiriac a avut o reacţie pe care, inclusiv site-ul amintit, a catalogat-o ca fiind „xenofobă“.

Ce a spus Ţiriac după victoria lui Barty la French Open 2019?

*Finala feminină de la Roland Garros a fost una dintre cele mai slabe pe care eu le-am văzut. Vă rog să-mi scuzaţi sinceritatea. N-a fost una care să mă excite. Trebuia să plec după patru game-uri. Am şi făcut-o!

*Acum vine o Barty, care are un singur merit. E australiancă! Ăia nu ştiu să scrie, să citească. Dar de fiecare dată când cineva iese de acolo, iese cu bagajul de cunoştinţe tehnice de la A la Z.

„Pare mai mult o profesoară de matematică“

Deşi Barty şi-a încheiat cariera cu nişte cifre impresionante, după cum „Adevărul“ a arătat aici, ea n-a fost niciodată pe placul lui Ţiriac. De altfel, inclusiv la începutul acestei luni, într-un alt interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor“, omul de afaceri a făcut un comentariu ciudat, spunând că Barty pare mai mult o profesoară de matematică!

„Atât timp cât Simona (n.r. - Halep) o să fie competitivă, poate să mai câştige turnee. Uitaţi clasamentul, nu-mi spune nimic, în afară de numărul 1 în lume - tenisul feminin e atât de egalizat, în afară de australiancă (n.r. - Ashleigh Barty), care pare mai mult o profesoară de matematică, dar are în spate şcoala australiană“, a spus Ţiriac. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite