Andy Murray şi Kei Nishikori s-au retras de la Australian Open 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kei Nishikori şi Andy Murray vor rata ediţia 2020 a turneului de la Australian Open.
Kei Nishikori şi Andy Murray vor rata ediţia 2020 a turneului de la Australian Open.

Britanicul Andy Murray şi japonezul Kei Nishikori au anunţat că nu vor participa la Australian Open 2020, din cauza problemelor de ordin fizic.

Presezonul aduce scenarii la indigo pentru doi dintre cei mai ghinionişti protagonişti din ATP. De cinci ori finalist la primul turneu de Mare Şlem al anului, Andy Murray a fost primul care a anunţat că, din cauza unei accidentări la muşchii pelvieni, va rata startul de sezon 2020 - în speţă ediţia inaugurală ATP Cup şi Australian Openul. La interval de câteva ore, Kei Nishikori, ocupantul locului 13 în ierarhia mondială, a făcut un anunţ similar, invocând o accidentare la cot.

Murray şi Nishikori, ambii trecuţi de 30 de ani, încearcă să îşi repună carierele pe şine, după ce accidentările i-au chinuit în ultimele sezoane. În cazul britanicului, acesta va fi al patrulea turneu de Mare Şlem ratat consecutiv din cauza accidentărilor.

Am muncit atât de mult pentru a reveni într-o poziţie care să îmi permită să evoluez din nou la cel mai înalt nivel, aşa că sunt devastat că nu voi putea juca la Australian Open. Anul trecut, la Melbourne, nu ştiam dacă voi mai juca vreodată, dar acum eram nerbădător să revin în Australia şi să dau ce am mai bun. Din păcate, a intervenit această problemă şi, din motive de precauţie, va trebui să rezolv această situaţie alături de stafful meu înainte ca eu să revin în competiţie“, a declarat Murray, 32 ani, citat de ATP.

Fostul număr unu mondial a încheiat sezonul 2019 în afara primei sute mondiale (locul 125 ATP), cu o accidentare care nu i-a permis să evolueze decât într-un singur meci de simplu la turneul final al Cupei Davis, câştigat în cele din urmă de Spania lui Rafael Nadal.

De partea cealaltă, Nishikori, 30 ani, a fost nevoit să îşi prelungească perioada de recuperare după o intervenţie minoră la cotul drept. „Nu sunt sută la sută pregătit“, a declarat japonezul care nu a mai evoluat după înfrângerea din turul trei de la US Open 2019.

CITEŞTE ŞI:

Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 1: „Constanta“ Nadal şi recordul cel mai greu de egalat

Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 2: Geniul neobosit, Roger Federer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite