"Air Majesty", cea mai completă carte românească dedicată vieţii şi activităţii lui Michael Jordan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jordan

Jurnalistul Emil Hossu-Longin îi dedică vedetei baschetului mondial o lucrare de peste 750 de pagini, structurată în 23 de capitole şi completată cu ilustraţii color de la momentele de referinţă ale carierei sale.

Autorul susţine că lucrarea a văzut lumina tiparului dupa sute de meciuri vizionate si mii de articole citite, documentarea întinzându-se de-a lungul a 15 ani. 

"M-am auto-declarat 'cel mai mare fan din România al lui Mike' şi am hotărât să îi dedic această carte, pentru care m-am documentat pe parcursul a peste 15 ani. Dacă ar fi să aleg primii trei atleţi din baschet, Michael ar fi unul dintre ei. Cred că este cel mai atletic jucător pe care l-am văzut. Dacă-i iau in discuţie pe cei care dispun de cele mai multe calităţi şi abilităţi din baschet, e prezent. Dacă e vorba de cei mai competitivi, cu siguranţă Mike e între ei. Deci, luând în calcul aceste categorii, pentru mine, este cel mai bun pe care l-am văzut jucând.

Despre Michael Jordan s-a spus că joacă baschet mai bine decât oricine altcineva a făcut vreodată orice, pe lume, iar eu am încercat să surprind în carte, pe suprafaţa unui teren de sute de pagini, meciul unei biografii care a făcut spectacol sau, aş spune, chiar spectacolul culturii sportive", a explicat Emil Hossu-Longin, comentator sportiv la Televiziunea Româna, cu o experienţă de peste 20 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite