A devenit noua ţintă. Florin Tănase a intrat în gura lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanase

Gigi Becali şi-a găsit noul semn spre care să „ochească” acid. De câte ori o face, se întâmplă la adresa unui jucător care are salariul mare şi trebuie ori să fie de acord cu micşorarea lui, ori să accepte să părăsească echipa, prin transfer sau cu un acord care să nu afecteze prea mult vistieria clubului

Gigi Becali nu se dezminte. De câte ori se ia de un fotbalist, pentru felul cum arată, pentru cum joacă, pentru ce face, motivul real este de fapt salariul mare. Presiunea pusă astfel pe jucător ar trebui să fie de ajuns să scape de el şi de plata contractului.

Şi asta nu o face de ieri, de azi, ci dintotdeauna. „Nu ai faţă de decar, pentru că nu ai nici păr în cap! Nu mai transfer în viaţa mea jucători cu chelie”, spunea, în 2009, latifundiarul despre polonezul Rafal Grzelak. Bineînţeles că nu calviţia fotbalistului era problema patronului FCSB, ci salariul de peste 120.000 de euro. Asta a şi confirmat jucătorul după mulţi ani: „Au vrut să plec mai devreme decât era contractul, dar până la urmă am rămas până la final”.

Revenind în acest sezon, Gigi Becali a avut o dispută cu Constantin Budescu: „În momentul când are mingea la el, dar nu are iuţime să o păstreze şi i-o fură adversarul, trebuie să o cam termine cu fotbalul”. Şi jucătorul care a ajuns acum la FC Voluntari, tot din cauza contractului a fot împins să părăsească FCSB. A confirmat-o bossul „roş-albaştrilor”: „Doar nu-i dădeam 25.000 de euro pe lună să doarmă pe teren. Nu, tată, facem economie acum”.

Anul trecut, FCSB a încercat să-l transfere în Emirate pe Florin Tănase. Toată lumea părea că doreşte ca acest lucru să se întâmple, dar Tănase încă e în echipa lui Anton Petrea, fiind şi jucătorul cu cel mai mare contract, 30.000 de euro pe lună. Motivul, l-a spus chiar fotbalistul: „Nea Gigi a vrut mai mulţi bani, el mi-a zis că cere 4,5 milioane de euro”. Tot fotbalistul a confirmat că încă se mai discută plecarea sa la o altă echipă. „Nu mă afectează discuţiile despre transfer. Mă antrenez zi de zi şi îmi doresc să joc cât mai bine. Se discută şi vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Tănase la finalul partidei FCSB - CFR Cluj, meci terminat la egalitate, 3-3.

Dar, dacă transferul nu e posibil, se pare că Gigi Becali îşi „construieşte” şi o altă modalitate de a scăpa de cheltuielile mari, pentru că trebuie să facă economie, chiar el spunând asta după ce a scăpat de Budescu. Cum? Începe uşor, uşor să-l critice pe jucătorul care i-a intrat în vizor. "A fost discret. Am vorbit cu el, l-am sunat. I-am zis: «Tată, dacă tu joci aşa, nu-mi convine». O să fie schimbat, o să-l schimbe antrenorul! Păi, ce, antrenorul e fraier să-l lase pe teren?", l-a certat Becali pe Florin Tănase, la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite