Valeriu Gheorghiţă: Faptul că astăzi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID este un succes

Valeriu Gheorghiţă: Faptul că astăzi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID este un succes

Valeriu Gheorghiţă a transmis că avem mai mult de 6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID şi că este un mare succes pentru ţara noastră. El a precizat că schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces, la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare, informează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a precizat că în acest moment, vaccinarea este cel mai bun tratament împotriva virusului.

„Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, transmite Agerpres.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a arătat că numărul românilor imunizaţi este un succes în contextul programelor de vaccinare. Cu toate acestea, OMS a transmis că România va imuniza 70% din populaţiie abia în 2 ani şi jumătate.
 
„Pot să vă spun că, uitându-mă la datele legate de vaccinare în România în general şi pe programe de vaccinare, faptul că astăzi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză în România, în raport cu situaţia României, este un succes.”
 
Acesta precizează că faţă de altă ţări din Europa, România are un procent mic de persoane vaccinate, dar este optimist.
 
„În raport cu ce se întâmplă în celelalte ţări europene şi cu nevoia şi obiectivele pentru care am fi putut să le atingem, evident că nu putem vorbi în aceiaşi termeni, dar gândindu-ne că într-un sezon gripal se vaccinează aproape 10-15% din populaţie, în pandemia de gripă AH1N1 vreau să vă spun că în campania de vaccinare s-au vaccinat maxim 3 milioane de persoane”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
 
Coordonatorul CNCAV spune că mişcarea pro-vaccinare este timidă şi tocmai de aceea apar atât de multe informaţii eronate despre imunizarea împotriva virusului. Acesta a făcut referire şi la situaţia în care unele cadre medicale nu doar că nu au recomandat vaccinarea anti-COVID, ci chiar au fost „vehement împotriva vaccinării”.
 
„În fiecare zi primesc o grămadă de sesizări legate de medici care contra-indică în mod nejustificat vaccinarea, care inventează tot felul de contraindicaţii, care nu există nicăieri, legat de vaccinare.”
 
„În toată această perioadă, am observat cadre medicale indiferent că vorbim de medici, asistenţi, care nu doar că nu au recomandat vaccinarea ci au fost împotriva vaccinării în mod vehement. Şi nu am văzut decât cu câteva exemple, atât în spaţiul public cât şi pe reţelele sociale, societăţi profesionale care să se delimiteze de astfel de atitudini şi care să ia act de astfel de recomandări care nu au nicio legătură cu anul 2021 şi cu faptul că datorită vaccinurilor noi, azi, trăim mai mult, datorită antibioticelor mortalitatea prin boli infecţioase a scăzut. (…) Haideţi să înţelegem că nu putem să controlăm această pandemie până nu se implică toată societatea”, a mai susţinut coordonatorul CNCAV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările