Trei noi cazuri de infecţie cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, confirmate astăzi

Trei noi cazuri de infecţie cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, confirmate astăzi

Tulpina britanică a SARS-CoV-2 este mai contaioasă şi se răspândeşte mai repede

Ministerul Sănătăţii a făcut public faptul că marţi, 9 februarie, au fost confirmate încă trei cazuri noi de infecţie cu noua variantă B 1.1.7 a SARS-CoV-2, indentificată pentru prima oară în Marea Britanie. Câte cazuri au fost confirmate în România până în prezent?

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 3 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.
 
Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 ani din Bucureşti care a revenit în ţară din Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie a.c., o femeie în vârstă de 25 de ani din judeţul Cluj, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, şi un bărbat în vârstă de 80 ani din judeţul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie. 
 
Până în prezent, CNSCBT a confirmat 59 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările