Raed Arafat, despre „condamnarea sa la moarte” şi reprogramarea slujbei de Înviere: Bazaconii şi minciuni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat / 11 mar 2020 / FOTO Inquam Photos / George Călin
Raed Arafat / 11 mar 2020 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lămurit câteva dintre fake-news-urile care circulă în spaţiul public.

Raed Arafat a vorbit într-o emisiune difuzată de DIGI 24 în seara zilei de luni, 15 martie, despre informaţiile false care cirulă în spaţiul public şi care fac referire la el sau la instituţia pe care o conduce. 

Arafat s-a referit şi la afirmaţiile „unei doamne senatoare” care susţinea că el este condamnat la moarte „la el acasă”, catalogând această informaţie drept minciună. „Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva şi că eu aş fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viaţa mea nu am auzit aşa ceva. Şi totuşi asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Şi multe alte minciuni circulă lună de lună.”

Referitor la zvonurile false cu privire la Slujba de Înviere, că ar fi cerut să fie reprogramată a doua zi sau decalată de la ora 22.00, raed Arafat a spus că „speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidmeiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii”.

Şeful DSU arată că sunt persoane care se ocupă cu ştirile false de ceva vreme. „Ei n-au obosit. Noi avem treabă şi trebuie, din păcate, să dedicăm şi un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu”.

Şeful DSU a spus că nu cunoaşte sursa acestei informaţii false.

 «Arafat e rudă cu Omar Hayssam şi l-a ajutat să fugă din ţară» este o altă informaţie catalogată minciună de Raed Arafat.

  VIDEO: Digi 24

Citeşte şi:

Raed Arafat: „Clar că suntem într-un nou val. Dezavantajul este că începem la ATI cu peste 900 de bolnavi”

Autorităţile anunţă suplimentarea paturilor de la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu coronavirus

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite