Patriarhia îi îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, fata dispărută din Olt, pe părinţii şi rudele acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, fata dispărută din Olt, despre care se presupune că ar fi fost ucisă la Caracal, pe părinţii şi rudele acesteia.

Patriarhia Română a transmis sâmbătă, 27 iulie, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de durerea prin care trece familia tinerei din Olt, potrivit news.ro. 

„Patriarhia Română îşi exprimă sincera compasiune şi solidaritate faţă de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceşanu, victima unei răpiri care a indignat puternic societatea românească în aceste zile. În aşteptarea rezultatului cert al anchetei autorităţilor care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinţii şi rudele îndurerate ale acesteia“, se arată în comunicatul remis News.ro.

Patriarhia se arată îngrijorată de numărul în creştere al femeilor care devin victime ale violenţei şi traficului de persoane. 

„Ne exprimăm speranţa că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorităţi, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenţei şi ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană şi pacea socială.În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate“, a mai precizat Patriarhia.  

Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Cu patru luni mai devreme, o altă tânără a fost dată dispărută, Mihaela Luiza Melencu de 18 ani, bunicul ei fiind anunţat printr-un telefon că va pleca în Elveţia şi că nu vrea să se mai întoarcă.

Un telefon asemănător a primit şi mama Alexandrei, a doua zi după dispariţia fetei sale, un bărbat spunându-i că va pleca cu ea în Belgia şi că este iubitul tinerei.

Gheorghe Dincă, zis Popicu, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Dincă este acuzat de viol, sechestrare şi trafic de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite