1.059 de noi îmbolnăviri şi 45 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus / coronavirus

1.059 de noi îmbolnăviri şi 45 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, marţi, la 114.648 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.059 de noi îmbolnăviri din 21.978 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 4.503 de decese, din care 45 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 496.

Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru cei care se întorc din străinătate

Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru cei care se întorc din străinătate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide săptămâna aceasta ca persoanele care se întorc din ţări cu multe cazuri de infectări să poată face testul COVID, iar dacă acesta este negativ, să nu mai fie obligate să stea 14 zile în izolare. În acelaşi timp, experţii atrag atenţia că numărul de cazuri va exploda în următoarea perioadă, iar autorităţile ar putea decide din nou carantinarea unor zone.

808 de noi îmbolnăviri şi 23 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus / coronavirus

808 de noi îmbolnăviri şi 23 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, luni, la 113.589 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 808 de noi îmbolnăviri din 6.348 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 4.458 de decese, din care 23 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 464.

Europa schimbă strategia anti-COVID: mai multe teste şi mai puţine restricţii / coronavirus

Europa schimbă strategia anti-COVID: mai multe teste şi mai puţine restricţii

Agenţia europeană pentru controlul răspândirii bolilor recomandă testarea pe scară largă în locul restricţiilor sanitare, într-un moment în care noul coronavirus face ravagii în ţările din vestul şi nordul Europei. Spania, Franţa, Olanda sau Belgia se confruntă cu o creştere a numărului zilnic de infectări, context în care penuria de medicamente anti-COVID ar putea deveni o ameninţare.

„Bombardementul mediatic ne aruncă într-un climat anxiogen în care, în mod paradoxal, până şi moartea capătă o dimensiune abstractă: un mort este doar un număr într-o statistică. Nimic din suferinţa celui care moare, singur, sufocat de coronavirus, nu ajunge până la noi. Aceasta este o dovadă copleşitoare a subdezvoltării noastre spirituale. Însă există o altă soluţie.”

acum 2 ore · comentarii (0)

Mereu vor fi pomeni cu iz politic, niciodată nu vor dispărea paraziţii (fie ei profitori ai sistemului de protecţie socială, fie „lipitori de afişe” angajaţi în instituţiile publice pe posturi ce n-ar trebui să existe), tot timpul va fi ceva de promis. E o boală ce pare fără leac, deşi leacul e la îndemâna tuturor.

acum 21 ore · comentarii (4)

Există în diaspora o elită culturală românească demnă de toată admiraţia, care reprezintă cu demnitate cultura, obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Departe de România, descoperim că sunt români care îşi îndeplinesc cu onoare misiunea de ambasadori ai limbii române.

acum 6 zile · comentarii (5)

Faptul că propaganda rusă este extrem de activă în statele occidentale este deja un truism, mii de analize realizate în ultimii ani expunând acest lucru. Neputând concura economic sau politic cu spaţiul euroatlantic, care devine din ce în ce mai atractiv pentru state aflate în imediata sa vecinătate, Moscovei îi rămâne alternativa de a încerca să destabilizeze NATO şi UE din interior.

acum 7 zile · comentarii (38)

Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

acum 7 zile · comentarii (4)

« Încătuşarea corpului în spaţiul restrâns de acasă a fost însoţită de o descătuşare interioară. Prin urmare, în ciuda izolării, am avut un puternic sentiment de libertate. Faptul de a scrie a fost, cred, un mecanism psihologic de apărare. Pentru mine, ieşirea interioară din izolare din timpul stării de urgenţă a fost cred mai importantă decât ieşirea ulterioară a corpului. »

acum 7 zile · comentarii (0)

Se scrie de multă vreme despre acest subiect. Degeaba. Dacă la un buget al ţării de 200 miliarde de euro, nu găseşti de cuviinţă să aloci câteva zeci de milioane pentru a nu expune sute de mii de copii riscurilor de sănătate, asta nu poate fi decât nesimţire. Să nu aud că e treaba primarilor. Şi dacă primarii sunt indolenţi, inculţi, nesimţiţi, statul ignoră sănătatea a sute de mii de copii?

acum 8 zile · comentarii (25)

Am iniţiat un proiect legislativ care obligă angajatorii să dea o cotă parte din profit angajaţilor de 7.5%. Concret, dacă ai o firmă cu 10 angajaţi şi un profit de 100.000 de lei, dai 7.500 de lei angajaţilor. Există şi facilităţi fiscale, în sensul în care angajatorii sunt scutiţi din plata acestor sume de contribuţia pentru sănătate şi asigurări sociale.

acum 8 zile · comentarii (89)

Weekendul trecut, un videoclip în care trei adolescente agresau o a patra a devenit viral. Te uitai la videoclip şi nu îţi venea să crezi: este asta realitatea adolescenţilor din România? Asta este generaţia care vine din urmă? Dacă asta este generaţia care vine din urmă, s-a zis cu noi, nu? Cum am putut să închidem ochii atâta timp la realitatea asta cruntă, răspunsul este simplu: din superficialitate şi pentru comoditatea stării de fapt.

acum 13 zile · comentarii (43)

Se discută pe larg despre condiţiile în care se vor redeschide şcolile şi grădiniţele în România, în luna septembrie. Trei elemente foarte relevante au fost puţin luate în seamă în această dezbatere la noi. Acestea sunt: raportul ECDC din luna august, o serie de studii de specialitate despre transmiterea Covid-19 în rândul copiilor şi exemplele şi practicile unor ţări vest-europene.

acum 13 zile · comentarii (6)
Postari Recente