UPDATE Motivele revoltătoare pentru care victimele violenţei domestice nu pot obţine ordine de protecţie provizorie

UPDATE Motivele revoltătoare pentru care victimele violenţei domestice nu pot obţine ordine de protecţie provizorie

Deşi doar anul trecut 46 de femei au fost ucise de partenerii lor, autorităţile întârzie termenul pentru reglementarea instrumentelor de folosire a ordinului de protecţie provizoriu. Concret, ordinul de ministru care reglementează procedurile pentru acest tip de ordin, emis de poliţist, va fi publicat în aprox. o lună din cauza birocraţiei, potrivit unor surse ,,Adevărul". Asta, deşi astăzi expiră termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

„Solidaritatea Sanitară” cere stoparea fenomenului diplomelor fără acoperire, după ce presa suedeză acuză că unii asistenţi români nu au pregătire

„Solidaritatea Sanitară” cere stoparea fenomenului diplomelor fără acoperire, după ce presa suedeză acuză că unii asistenţi români nu au pregătire

Federaţia „Solidaritatea Sanitară" solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei o intervenţie urgentă pentru stoparea fenomenului diplomelor fără acoperire, după ce presa suedeză a relatat că unii dintre asistenţii medicali români care lucrează acolo nu au pregătirea necesară, deşi au diplome eliberate de şcoli postliceale din România.

Românii încep să bea din clasa a patra

Românii încep să bea din clasa a patra

Vârsta la care copiii din România ajung să bea alcool a scăzut sub pragul de 10 ani, fapt care îi îngrijorează pe specialişti. Tulburările cognitive, izolarea socială, sexul neprotejat şi comportamentele la risc sunt doar câteva dintre efectele consumului timpuriu de alcool.

Numărul de cazuri de rujeolă din România a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „E rezultatul campaniei de vaccinare”

Numărul de cazuri de rujeolă din România a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „E rezultatul campaniei de vaccinare”

Epidemia de rujeolă s-a estompat în România, ţara noastră nemafiind pe primul loc la nivel european la numărul de îmbolnăviri, aşa cum era anul trecut. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care spune că reducerea numărului de cazuri de rujeolă se datorează în primul rând campaniei de vaccinare din ultimele luni.

Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

acum 3 zile · comentarii (9)

Am decis ca până la finele acestui an sa public pasaje dintr-o lucrare pe care o coordonez şi care sper să apară în februarie 2019. Fac acest lucru ca răspuns la solicitările repetate pe care sute de profesori (mi) le-au făcut după ce au participat la cursurile de formare pe care pe care le ţin alături de colegii mei, ca parte a activităţii pe care Fundaţia Agenţia Împreună le face la nivelul multor zeci de şcoli.

acum 6 zile · comentarii (80)

Încep acest articol printr-o confesiune: ca deputat în Comisiile pentru muncă şi protecţie socială şi pentru Egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, aflat la primul mandat, nu credeam că voi găsi atât de multă tracţiune în echipa lărgită de oameni cu care am lucrat pentru acest proiect de lege.

acum 10 zile · comentarii (1)

De ce a existat o explozie în atenţia pentru nevinovăţie în jurul anului 2000? Ce explică variaţia în numărul de condamnări la moarte date de juriu în America? De ce apare inerţia? La toate aceste întrebări ne vor răspunde Frank Baumgartner şi Suzanna Linn de la Universitatea de Stat Pennsylvania şi Amber Boydstun de la Universitatea din California – Davis.

acum 10 zile · comentarii (0)

Ieri, 7 noiembrie, dl Mihai Şora a împlinit 102 ani. E unul dintre cei mai misterioşi oameni pe care i-am întînit. Simplu, dar indescifrabil. Cordial, dar singuratic. Echilibrat între dinamica interogativităţii şi buna aşezare a surîsului. Îi doresc mulţi ani şi mă bucur să-i reamintesc, omagial, textul pe care i l-am dedicat la aniversarea centenarului.

acum 10 zile · comentarii (0)

În domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, al siguranţei naţionale şi ordinii publice, în toate zonele unde se întinde necontenit caracatiţa corupţiei, aceasta este întărită prin intermediul fricii. Frica de a-şi pierde locurile de muncă, frica de a-şi pierde privilegiile, frica de sărăcie, frica de şef de patron, frica de a-şi pierde viaţa şi de alte sumedenii de frici, care guvernează şi cancerizează societatea în ansamblul ei.

acum 11 zile · comentarii (1)

Miercuri, 31 octombrie: Tehreek-e-Labbaik Pakistan („Mişcarea Prezent, Aici Sunt“), partidul politic care apără legile blasfemiei în baza cărora a fost condamnată iniţial Asia Bibi alături de mulţi alţi creştini, organizează ample mişcări stradale.

acum 12 zile · comentarii (23)

Asia Bibi, o fermieră creştină săracă şi mama a cinci copii, culegea fructe împreună cu un grup de femei, într-un câmp de lângă mica localitate Sheikhupura, în Pakistan. Femeile i-au cerut să aducă apă de la o fântână din apropiere. S-a conformat, dar s-a oprit să ia o gură de apă cu o cană de metal pe care a găsit-o lângă fântână.

acum 16 zile · comentarii (35)
Postari Recente