O asistentă de la „Marius Nasta“ a infectat patru colege cu Covid-19, după ce nu a respectat procedura de dezechipare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti, o asistentă medicală şi-a infectat colegele cu Covid-19
La Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti, o asistentă medicală şi-a infectat colegele cu Covid-19

La Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti o asistentă medicală neglijentă şi-a infectat colegele cu Covid-19. În total, şapte asistente medicale şi infirmiere au fost infectate, în ultima săptămână, cu noul coronavirus.

Incident cu consecinţe grave la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti. O asistentă medicală care şi-a scos echipamentul medical  încălcând procedurile de siguranţă şi-a infectat alte patru colege, potrivit Digi24

Potrivit managerului spitalului, Beatrice Mahler, deşi a fost atenţionată de medici, asistenta nu a respectat procedurile deşi fusese instruită şi aşa a ajuns să-şi infecteze colegele. 

”După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână, au fost depistate în total 7 cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere.

Respectarea procedurilor trebuie să se faca intocmai pentru că e o masură extrem de importantă, dar care neaplicată corect induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur. 

De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi personalul medical ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur. La ”Marius Nasta” testarea personalului se face periodic. Cea mai mare parte din personal respectă întocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea.”, a declarat Beatrice Mahler pentru Adevărul. 

Toate cadrele medicale infectate au fost izolate, iar asistenta medicală vinovată urmează să fie cercetată de comisia de disciplină. 

Potrivit managerului spitalului, niciun pacient nu a avut de suferit şi nu a fost infectat în urma acestui incident. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite