Modificări importante în privinţa concediilor medicale. Angajaţii riscă amenzi între 2.000 şi 11.000 de lei dacă fac acest lucru

Modificări importante în privinţa concediilor medicale. Angajaţii riscă amenzi între 2.000 şi 11.000 de lei dacă fac acest lucru

Foto Arhivă

O ordonanţă de urgenţă ar putea aduce modificări importante în privinţa concediilor medicale ale salariaţilor. Principalele măsuri din proiectul de ordonanţă vizează angajaţii cu mai multe locuri de muncă, care duc certificatul de concediu medical doar la unul din job-uri şi nu la toate. Aceştia riscă amenzi de până la 2.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi timp, vor fi majorate amenzile şi pentru medicii care eliberează concedii medicale, dar nu respectă legislaţia în vigoare. Amenzile pentru medici ar putea ajunge până la 11.000 de lei, amenda actuală fiind de până la 10.000 de lei.

Persoanele care se află în concendiu medical vor fi monitorizate de către medici în cadrul unui plan de urmărire a evoluţiei bolii, conceput de ei. Medicii care nu vor avea un astfel de plan vor putea primi amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei.

Modificările vor intra în vigoare după ce proiectul va fi aprobat de Guvern şi va fi publicat în Monitorul Oficial, scrie observatornews.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările