Primul deces al unui cadru medical din România din cauza COVID-19. A refuzat să se interneze şi a murit acasă

Primul deces al unui cadru medical din România din cauza COVID-19. A refuzat să se interneze şi a murit acasă

FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul Sănătăţii a confirmat marţi primul deces în urma coronavirus în rândul personalului medical implicat în lupta cu pandemia. Este vorba de un ambulanţier în vârstă de 53 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Suceava. Bilanţul total a ajuns la 198 de decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat şi a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Nu avea alte afecţiuni cronice.
 
„Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru îşi exprimă regretul faţă de această pierdere şi transmite condoleanţe familiei. Ministrul Sănătăţii este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava”, au mai transmis autorităţile
 
În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.
 
BIlanţul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coroanvirus a ajuns marţi la 197 după ce în ultimele ore au fost confirmate 13 decese noi. Astfel, pe parcursul întregii zile, anterior decesului ambulanţierului, fuseseră confirmate nu mai puţin de 21 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: