UPDATE Ministerului Sănătăţii: 10.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate pentru copiii sub 3 ani

UPDATE Ministerului Sănătăţii: 10.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate pentru copiii sub 3 ani

foto Arhivă

Ministerul Sănătăţii a precizat că va asigura şi 10 000 de doze de vaccin pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani din categoriile cu risc de îmbolnăvire a celor care suferă de afecţiuni medicale cronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, autorităţile vor asigura şi 10 000 de doze de vaccin pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani din categoriile cu risc de îmbolnăvire a celor care suferă de afecţiuni medicale cronice, precizând că în cadrul campaniei de anul trecut, 2377 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani au beneficiat de vaccinare gratuită.

Chiar dacă programul naţional de imunizare gratuită cuprinde şi copiii de la 6 luni, până la 5 ani, vaccinul ales de autorităţi în urma licitaţiei nu este recomandat copiiilor sub 3 ani, relatează Ştirile ProTV.
 
Anul trecut în România au fost 24.000 de cazuri de gripă raportate dar şi cel mai mare număr de decese. Şi anul acesta virusul va suferi modificări iar specialiştii susţin că toată lumea ar trebui să se vaccineze încă de la începutul acestei luni. Vor mai trece alte două săptămâni până la imunizare.
 
Ministrul Sănătăţii a anunţat că alte 450.000 de doze de vaccin antigripal din cele 1,5 milioane achiziţionate de Ministerul Sănătăţii vor ajunge în România începând din 10 octombrie, iar 500.000 urmează să fie distribuite în noiembrie. Sorina Pintea a mai precizat că vaccinurile cumpărate de minister sunt destinate, la fel ca şi anii trecuţi, categoriilor considerate de risc, respectiv bolnavi cronici, personal sanitar, persoane peste 65 de ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: