Medici din spitalul Balş, unde e internat bărbatul cu COVID-19, spun că nu au suficiente echipamente de protecţie: „Dacă e unul pozitiv, le dăm tuturor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu sunt suficiente echipamente de protecţie în spitale FOTO: Adevărul
Nu sunt suficiente echipamente de protecţie în spitale FOTO: Adevărul

Câţiva medici din Balş afirmă că nu sunt suficiente echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, aşadar aceştia consultă rânduri întregi de pacienţi, purtând acelaşi combinezon, fapt care creşte riscul de infectare cu coronavirus de la cei infectaţi, la cei sănătoşi.

Din cauză că nu au suficiente combinezoane (echipamente de protecţie pentru ei), medicii nu le schimbă când consultă pacienţii nediagnosticaţi, unul după altul, şi-i pun pe aceştia în pericol. 

Câtă vreme nu ştiu rezultatul analizelor pentru pacienţi, medicii ar trebui să respecte procedurile ca şi cum fiecare dintre cei consultaţi ar fi purtător de coronavirus. Un alt lucru reclamat de medici este faptul că circuitele în spital sunt deficitare şi „După ce ne-am dezechipat am trecut pe holul ăla din spate, printre pacienţi”. Iar coronavirusul poate fi luat, de pildă, prin strănut. Conducerea şi specialiştii din spital nu au comentat ceea ce susţin medicii, conform libertatea.ro.

Un doctor epidemiolog aflat în legătură cu colegi ai săi din Balş a transmis ziarului Libertatea mesaje de WhatsApp primite de la infecţioniştii din spital şi a relatat discuţii telefonice în care aceştia descriu lipsa de organizare şi problemele de dotare.

Joi, la „Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş” a fost adus primul pacient confirmat cu coronavirus din România. Altor zeci de oameni, cu sau fără simptome, li s-au prelevat analize.

Conversaţiile pe WhatsApp au început ieri devreme şi au continuat cu apeluri telefonice pe tot parcursul zilei. ”Azi ne blocasem cu 25 de oameni care aşteptau rezultatul la coronavirus. Unii de ieri. Nemâncaţi. Fără pastile. Vai mama lor”, a comunicat un medic epidemiolog din Balş unui coleg.

I-am băgat pe cei simptomatici la asimptomatici. Nu mai erau beţe pt recolare. Şi de la 14 nu mai aveam asistentă”, spunea un doctor epidemiolog din spitalul Balş. 

Doctorii, atât cei din spital, cât şi cei din afară, cu care au discutat, au solicitat ziariştilor Libertatea ”păstrarea confidenţialităţii”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite