Maternitatea Bucur de la Spitalul „Sf.Ioan” va prelua eventualele femei gravide infectate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Capitală va prelua eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus, potrivit unei informări emisă de Grupul de Comunicare Strategică.

„În această dimineaţă, conducerea Ministerului Sănătăţii şi  cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie a MS  au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale  femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19. Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obişnuit, toate pacientele care se află în această unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unităţi similare din Bucureşti. De asemenea, urgenţele medicale vor fi redirecţionate spre alte maternităţi. Reamintim că, în cursul zilei de ieri Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi  tratate infecţiile cu noul COVID-19, după ce toţi pacienţii din această unitate medicală vor fi externaţi sau transferaţi în alte unităţi, după caz”, se arată în mesajul GCS.

Spitalul Colentina, în prima linie împotriva virusului

Luni, Spitalul Colentina s-a transformat în unitate pentru tratarea cazurilor de COVID-19.


Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că spitalulul va putea rechiziţiona stocuri de medicamente şi că angajează de urgenţă infecţionişti şi epidemiologi.


Internările cu alte simptomatologii decât infectarea cu COVID-19 vor fi limitate la Spitalul Colentina în curând,
după ce pacienţii care se află internaţi în prezent vor fi trataţi şi externaţi. După aceeea, spitalul va trata exclusiv pacienţi infectaţi cu COVID-19.


Nelu Tătaru a mai precizat că sunt suficiente locuri de cazare în ţară pentru cei care vor fi carantinaţi.


Directorul medical de la Spitalul Colentina, Bogdan Furtună, a precizat că pacienţii internaţi vor fi transferaţi către alte spitale. „Toată lumea se mobilizează, e un front comun acum”, a precizat Furtună. Acesta a mai spus că spitalul trebuie eliberat pentru a face loc pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Se vor trata pacienţi cu COVID-19 şi cu alte afecţiuni acute.

În prezent, sunt circa 380 de pacienţi internaţi la Colentina. Un sfert din aceştia pot fi externaţi în următoarele zile, iar restul, transferaţi către alte unităţi medicale, a mai spus Furtună.

Directorul medical a precizat că spitalul este echipat corespunzător şi că există suportul medicilor infecţionişti de la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. „Colentina şi Balşul vor deveni un singur spital, aşa trebuie să le vedem”, a mai precizat Furtună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite