Lipsă de reacţie. În ziua cu cea mai mare rată de infectare din Capitală, primarul, prefectul şi directorul DSP Bucureşti nu se gândesc la carantinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

În ziua în care Capitala a ajuns la cea mai mare rată de infectare, de 7,04 cazuri la mia de locuitori, primarul Nicuşor Dan, prefectul Traian Berbeceanu şi directorul DSP Bucureşti Oana Nicolescu au declarat că nu se gândesc la carantinare.

Concret, primarul general al Capitalei spune că nu ia, momentan, în calcul măsura carantinării Bucureştiului, nici la nivel zonal, nici la nivel general. „Carantinarea nu este, în momentul de faţă, o ipoteză pe care o luăm în calcul”, a declarat Nicuşor Dan. Acesta nu a motivat de ce nu se impune carantina în Bucureşti, spunând că va răspunde doar la întrebările despre termie, tema conferinţei de presă de la Guvern.

Vremea avertizărilor a cam trecut. Vin amenzile

La rândul lui, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a susţinut că nu este nevoie să se ia măsura carantinei în Bucureşti pentru că degeaba există măsuri, dacă acestea nu sunt respectate. 

„Analiza specialiştilor de la DSP şi INSP ia în calcul mai mulţi indici atunci când se ia această măsură. Apreciem că nu este nevoie de alte măsuri. Degeaba iei foarte multe măsuri pe hârtie dacă nu le respecţi. 

Credem că putem limita răspândirea pandemiei. Nu avem creştere a numărului de cazuri în fiecare zi, suntem în zona de platou, avem în jur de 1.700 de cazuri noi pe zi de o bună perioadă de timp. O eventuală carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, nu suntem în situaţia să discutăm despre această măsură”, a afirmat Berbeceanu. 

Prefectul a spus că vor fi intensificate controalele şi a transmis că echipele trimise în control trebuie să fie „mai intransigente”. „Vremea avertizărilor a cam trecut, trebuie să respectăm legea dacă vrem să avem rezultate”, a transmis Berbeceanu.

Referitor la programul magazinelor şi al mall-urilor, el a spus că se va limita accesul clienţilor astfel încât să se evite aglomeraţia.

Mizează pe responsabilitate

La rândul său, directorul DSP Bucureşti a subliniat că nu se impune caratinarea Capitalei şi că nu a fost luată în discuţie această soluţie, arată digi24.ro.

„Cifrele sunt îngrijorătoare de la început, acum vorbim de un platou, o medie de 1.700 persoane depistate pozitiv zilnic. Am avut 1 Decembrie, majoritatea am trecut prin zile libere, aşa că luăm în calcul şi acest aspect.

Mizăm pe responsabilitate. Indiferent câte măsuri am lua, dacă nu se respectă cel puţin cele pe care le avem nu vom reuşi împreună să scădem numărul de îmbolnăviri pe zi”, a spus şeful DSP Bucureşti.

Municipiul Bucureşti a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidenţă a cazurilor de Covid, conform datelor comunicate de GCS vineri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite