Iohannis: E supărător să vedem iarăşi un val de infectări cu SARS-CoV-2/ Ministrul Sănătăţii nu se gândeşte la măsuri restrictive

Iohannis: E supărător să vedem iarăşi un val de infectări cu SARS-CoV-2/ Ministrul Sănătăţii nu se gândeşte la măsuri restrictive

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că este supărător să vedem iarăşi un val de infectări cu SARS-CoV-2, precizând că statisticile arată că îmbolnăvirile nu produc forme mai grave decât până acum. De asemenea, el a menţionat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, i-a transmis că nu se gândeşte la măsuri restrictive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre creşterea numărului cazurilor de COVID-19.
“Este supărător să vedem iarăşi un val de infectări. Pentru aceste forme de virusuri vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat şi pe care ni l-am dorit. Pe de altă parte, cel puţin statisticele spun că nu se produc forme mai grave decât până acum. Am discutat cu ministrul Sănătăţii şi domnul ministru mi-a spus că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci la recomandări în acest domeniu. Sper să aibă dreptate. Grija pentru propria persoană şi cei apropiaţi este de bun augur în aceste vremuri”, a transmis Iohannis.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni că peste 7700 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creştere de aproximativ 80% a numărului de cazuri faţă de finalul lunii mai şi începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menţine, din fericire, unul scăzut. Un val sau „mini-val” al pandemiei este aşteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările