Guvernul, apel disperat la populaţie să respecte măsurile anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Român cu covid-19

Autorităţile lansează un apel public, după creşterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică transmite populaţiei să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară.

Mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

„În contextul creşterii susţinute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare faţă de măsurile de protecţie sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare şi în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie, precum şi la semnalarea către autorităţi a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experţilor în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente şi atitudini contrare imperativului sanitar şi social al acestui moment.”

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite