De astăzi se dau amenzi mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare. Câţi bani vom scoate din buzunar dacă nu respectăm regulile

De astăzi se dau amenzi mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare. Câţi bani vom scoate din buzunar dacă nu respectăm regulile

Controalele Jandarmeriei au scop verificarea respectării ordonantei

De la ora 00:00 a intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei, conform Agerpres.

Pentru cei care nu respectă prevederile legale au fost prevăzute şi alte sancţiuni:

-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;

- interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

-suspendarea temporară a activităţii;

-desfiinţarea unor lucrări; 

-refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: