Cum este România efectată de schimbările climatice. ANM: Până în 2050 temperaturile medii anuale vor creşte cu trei grade vara

Cum este România efectată de schimbările climatice. ANM: Până în 2050 temperaturile medii anuale vor creşte cu trei grade vara

foto Arhivă

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a declarat, marţi, la o conferinţă, că România ar putea suferi schimbări semnificative ale climei pe fondul schimbărilor climatice globale.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre proiecţii care arată schimbări semnificative ale climei României în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp, vorbim de schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creşterea frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor”, a declarat Elena Mateescu, conform hotnews.ro.
 
Totodată, oficialul ANM avertizează că, spre finele secolului, între 2061-2090, cel mai pesimist scenariu “indică valori chiar mai mari în ceea ce priveşte lunile de vară, creşteri cu 4-6 grade şi descreşterea cantităţilor medii de precipitaţii cu 20-30%”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: