Consiliul Naţional al Medicilor: Este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ale amânării concursului de rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional al Medicilor din România a transmis, vineri, că priveşte cu îngrijorare amânarea examenului de rezidenţiat, având în vedere numărul tot mai mic al specialiştilor, şi consideră că este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele amânării.

„Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a anunţat, vineri, în şedinţa lunară, că priveşte cu mare îngrijorare situaţia creată de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa tot mai accentuată de medici specialişti, dar şi perturbarea programului de pregătire, care va fi început cu întârziere şi, din acest motiv, va afecta procesul de pregătire”, a transmis, vineri, Colegiul Naţional al Medicilor din România.

Sursa citată a precizat că este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidenţiat.

Totodată, situaţia aceasta face dovada impredictibilităţii vieţii profesionale şi este de natură a scădea încrederea medicilor în guvernare şi a societăţii în sistem”, a mai transmis Colegiul Medicilor.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Iaşi, că nu exclude o nouă amânare a examenului de rezidenţiat, pentru că nu există încă un ministru al Educaţiei, precizând că îi este greu să spună dacă examenul va avea loc pe 8 decembrie, aşa cum s-a propus.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, că examenul de rezidenţiat va fi o prioritate a guvernului, care va analiza inclusiv posibilitatea de a suplimenta locurile. În plus, Orban anunţă că se va verifica şi care este procedura în străinătate, dar i se pare un examen care nu este absolut necesar, având în vedere că cei care-l susţin au învăţat ani de zile, au finalizat facultatea, dar nu poti profesa. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite