Consiliere psihologică telefonică gratuită pentru persoanele cu stări de anxietate cauzate de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În  contextul epidemiei cu coronavirus, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa s-a organizat să ofere consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din judeţul Constanţa, care dezvoltă atacuri de panică sau stări de anxietate cauzate de fenomenul Coronavirus.

În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa vor participa psihologi-voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

“Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au dezvoltat stări de anxietate sau atacuri de panică, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.

Conform ultimelor raportări, la nivel planetar s-au înregistrat peste 170.000 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 6.500. În acelaşi timp, aproximativ 6.000 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice, iar numărul pacienţilor vindecaţi este de 77.790 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info. În ţara noastră, numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul Covid-19 a atins numărul de 158 de cazuri, iar din fericire nu s-a înregistrat până în momentul de faţă vreun deces.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite