Căsătoriile şi divorţurile, afectate de pandemie în egală măsură. În 2020, românii au ajuns cu greu la starea civilă, dar şi la tribunal INFOGRAFIC

Căsătoriile şi divorţurile, afectate de pandemie în egală măsură. În 2020, românii au ajuns cu greu la starea civilă, dar şi la tribunal INFOGRAFIC

Imagine: Adevărul

Numărul căsătoriilor, dar şi cel al divorţurilor a scăzut semnificativ în acest an, comparativ cu 2019, pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus. Comunitatea Geo-spatial.org a centralizat datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) privind dinamica populaţiei şi le-au transpus pe o serie de grafice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numai în luna aprilie 2019 au fost oficiate 5.470 de căsătorii, faţă de doar 1.409 în aceeaşi lună a acestui an. În aprilie 2020 România era în stare de urgenţă, însă trendul s-a menţinut şi după ridicarea restricţiilor.
 
În luna iulie, 11.168 de români şi-au unit destinele, faţă de 16.793 în aceeaşi lună din 2019.
 
În aceeaşi situaţie au fost şi divorţurile, din moment ce instanţele şi-au restrâns activitatea la minimum în acestă primăvară, judecând doar cauzele urgente.
 
Divorţurile de comun acord nu au intrat în această categorie, ci doar cele în care erau implicaţi minori, a căror custustodie trebuia stabilită cu prioritate.
 
În aprilie 2019 au fost înregistrate 2.686 de divorţuri, comparativ cu 1.381 în aceeaşi lună a acestui an. 
 
După „relaxarea” măsurilor anti-COVID, numărul divorţurilor a crescut la 1.863 în iulie 2020, dar a chiar şi aşa a fost mai mic decât cel din lună a anului 2019, când era de 2.153. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările