Biserica Ortodoxă Română infiltrează CNCD. Consilier al Patriarhului Daniel, propus la Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării

Biserica Ortodoxă Română infiltrează CNCD. Consilier al Patriarhului Daniel, propus la Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării

Sinodul BOR şi patriarhul preafericitul Daniel Sursă foto Patriarhia Română

Pr. Ionuţ Mavrichi, arhidiacon, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi consilier al Preafericitului Daniel, este propunerea PMP pentru poziţia de membru în Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării (CNCD), potrivit publicaţiei Newsweek.

Biserica Ortodoxă Română e pe cale să fie reprezentată, în premieră, în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), ca urmare a unei propuneri făcute de PMP, scrie publicaţia Newsweek România.
 
E vorba despre preotul Ionuţ Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, propus de PMP, partidul fondat de Traian Băsescu şi condus de Eugen Tomac. Acesta este arhidiacon şi cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, are studii de teologie şi sociologie la Universităţile din Sibiu, Bucureşti, Leeds şi Durham. El este membru din partea Patriarhiei Române a comitetului de organizare a Micului Dejun cu Rugăciune. Este vorba de un eveniment anual, organizat din 1993 încoace în parteneriat cu Grupul de rugăciune, transpartinic, din Parlamentul României, după modelul întrunirii ecumenice similare din Statele Unite ale Americii.
 
Biserica Ortodoxă Română susţine într-un comunciat de presă că nu a făcut propuneri de candidat, ci ”propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide”. preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că propunerea PMP este una „naturală”. „Suntem un partid creştin-democrat şi prezenţa unui specialist, unui profesor, bun cunoscător al realităţilor autohtone. CNCD este o instituţie chemată să combată discriminarea de orice fel, inclusiv cea religioasă, iar Biserica are oameni care îi pot proteja pe cetăţeni în faţa unor acte de discriminare. Un astfel de om este părintele Ionuţ Mavrichi, care este potrivit să reprezinte partidul nostru în CNCD. Propunerea noastră are mairi şanse de reuşită”, a spus liderul PMP pentru Newsweek România.
 
Dacă Ionuţ Mavrichi va trece de votul Parlamentului, va fi pentru prima oară când un membru al Bisericii Ortodoxe va face parte din conducerea CNCD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările