Avertizare fake news: O ştire falsă care anunţă că un tir cu cadavre a fost găsit în Capitală circulă pe Facebook. Ştirea, distribuită de un site cu servere în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: antenanews.xyz
Foto: antenanews.xyz

O ştire falsă în care se anunţă că un tir plin cu cadavre a fost depistat astăzi în Bucureşti circulă pe reţelele de socializare. Ştirea relatează faptul că 250 de persoane decedate din cauza Covid-19 sunt în tir. Este doar o ştire falsă distribuită de un site cu servere în Rusia.

Atenţionăm opinia publică cu privire la informaţii false care au fost puse în circulaţie în mediul online pe un site în limba română cu serverele în Federaţia Rusă.

Ştirea se propagă pe reţelele de socializare deoarece vizitatorii trebuie să o distribuie pentru a vedea ştirea completă. De asemenea are un titlu tip clickbait în care se evidenţiază faptul că un tir plin cu peste 250 de persoane decedate din cauza noului coronavirus a fost descoperit în Bucureşti. 

„UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAŢĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOŢI SUNT MORŢI DE СОVID”, este titlul articolului de pe site-ul antenanews.xyz.

„250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! ”Nu sunt gunoaie, au nume! 

Valul de virus ce loveşte tara noastră de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele ţin cadavrele în camioane frigorifice.

Azi dimineaţă, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitală, unde se îndrepta acesta deocamdată nu se cunoaşte.

Şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore, poliţia a deschis un dosar pe acest caz, urmează a fi stabilite toate circumstanţele incidentului. Autorităţile încă nu au venit cu o explicaţie...”, se precizează în conţinutul articolului de pe site-ul antenanews.xyz.

Toate informaţiile prezentate în articol sunt complet FALSE! 

Imaginea este din anul 2018, nu are nici o legătura cu epidemia de coronavirus. A fost făcută în Guadalajara, Mexic. În imagine este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care sunt cadavre învelite în folii negre de plastic.

Vizitatorii site-ului de pe care se distribuie postarea, nu pot vedea conţinutul articolului decât după ce îl distribuie pe Facebook. De aceea, acest fake news se propagă cu repeziciune pe reţelele de sicualizare. 

Este foarte important să fiţi atenţi la site-urile de pe care vă luaţi informaţiile zilnic şi să nu cădeţi în capcana de a distribui ştiri false pe reţelele de socializare. O astfel de conduită contribuie la răspândirea de informaţii false determinând şi comportamente sociale nejustificate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite