Autorităţile ruse nu vor să vadă persoane necăsătorite cazate în aceeaşi cameră de hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moscova la apus FOTO Pexels/ Aleksei Vasiliev
Moscova la apus FOTO Pexels/ Aleksei Vasiliev

Sub pretextul prevenirii răspândirii noului coronavirus, autorităţile ruse au cerut hotelurilor să nu cazeze persoanele necăsătorite în aceeaşi cameră.

O polemică a izbucnit în Rusia pe tema unei interdicţii de cazare a persoanelor necăsătorite în aceeaşi cameră de hotel.

Potrivit The Moscow Times, administratorii hotelurilor ar fi nevoiţi acum să „explice” de ce persoanele necăsătorite care formează un cuplu sunt cazate împreună. 

Vizată de critici, Rospotrebnadzor, autoritatea responsabilă de protecţia consumatorilor în Rusia, încearcă să se apere susţinând că interdicţia se referă de fapt la persoane care în mod normal nu intră în contact în viaţa cotidiană, având astfel rolul de a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Regulile sunt: în principal cazarea unei singure persoane, cu excepţia familiilor”, notează Rospotrebnadzor.

„Cu alte cuvinte, se recomandă ca persoanele care nu intră în contact de regulă în viaţa de zi cu zi să nu fie cazate în aceeaşi cameră, pentru a evita riscurile suplimentare de infecţie”, adaugă agenţia rusă.

Hotelurile şi restaurantele au început să se redeschidă treptat în Rusia începând de la 1 iunie, după un regim de carantină care a durat aproape două luni.

Dacă autorităţile ruse au probleme cu cazarea persoanelor necăsătorite, nu văd nimic anormal în schimb în expunerea soldaţilor riscului contaminării prin pregătirile aflate în curs pentru parada militară din 24 iunie şi a întregii ţări prin organizarea referendumului prin care Putin intenţionează să devină preşedinte pe viaţă. Prevăzut iniţial pentru 22 aprilie, referendumul a fost reprogramat pe 1 iulie.

Rusia este a treia cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând oficial până luni 537.210 cazuri de infectare (8.246 în ultimele 24 de ore) şi 7.091 de morţi (143 în ultimele 24 de ore).

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite