Arafat: Valul 5 de COVID-19 este posibil şi va fi mai ales al nevaccinaţilor | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Raed Arafat
Dr. Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Ion Sorin şi de doamna profesor Florentina Furtunescu, reprezentant INSP au susţinut vineri o conferinţă de presă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Ion Sorin şi de doamna profesor Florentina Furtunescu, reprezentant INSP  susţin o conferinţă de presă. 

Arafat: În acest moment avem 6 paturi libere la ATI, din care 2 în Bucureşti. Chiar dacă numărul de cazuri este în scădere, numărul deceselor rămâne ridicat. 

Valul 5 este posibil şi va fi al nevaccinaţilor. 

Situaţia din această săptămână este mai bună, comparativ cu cea trecută. Nu mai este nevboie să transferăm pacienţi cu COVID-19 în străinătate. Monitorizăm situaţia. 

Dr. Andrei Baciu: Au fost distribuite în spitale 1.500 de flacoane de Tocilizumab, vom achiziţiona încă 1.400, am discutat cu firma producătoare. 

Ion Sorin: Cursurile şcolare se vor desfăşura în aceleaşi condiţii şi săptămâna viitoare, ca şi în această săptămână. 

Prof.dr. Florentina Furtunescu: Varianta Delta rămâne dominantă. Din 6.000 de tulpini secvenţionate în ultima perioadă, 70,5% au fost cu această variantă Delta. Iar în ultima săptămână toate tulpinile secvenţionate au fost Delta. 

Din totalul persoanelor vaccinate 140.470 au avut apoi test pozitiv, adică 2,2%, la 157 de la ultima doză. Este justificată doza de rapel.

Proporţia decedaţilor de COVID-19 şi vaccinaţi a fost de 0,02%. 

Această pandemie devine din ce în ce mai mult o problemă a nevaccinaţilor, iar faţă de această realitate care ne izbeşte din ce în ce mult în fiecare zi, avem un singur îndemn: vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă. Trebuie să milităm în continuare, să ne unim eforturile cu toţii pentru a determinat, convinge cât mai mulţi oameni care nu s-au vaccinat până acum să o facă de urgenţă. Este în primul rând în beneficiul individual al dumnealor şi în al doilea rând în beneficiul familiei şi al comunităţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite