Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în ţară. Cum vor fi distribuite în ţară

Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în ţară. Cum vor fi distribuite în ţară

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare, iar săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, soseşte luni în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare anti-COVID.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: 

-Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 367.380 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Braşov: 128.700 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 140.400 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 81.900 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.  

Până la acest moment, România a recepţionat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările